Patron din Motru prins cu patru angajați „la negru“

0
270

Un angajator din municipiul Motru, care activează în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, a fost depistat de inspectorii de muncă în timp ce folosea în activitate patru persoane fără forme legale de angajare. Acesta a fost sancționat, săptămâna trecută, cu amendă în valoare de 80.000 de lei, în urma acțiunilor întreprinse de către inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată.

Amenzi de 165.500 de lei

De asemenea, în cadrul unei campanii naționale, inițiate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, „Informează-te pentru a lucra legal și a beneficia de toate drepturile”, la nivelul județului Gorj au fost distribuite pliante care conțin informații utile și vin în sprijinul cetățenilor care decid să plece să muncească sezonier în Spania.

„În perioada 31 mai-11 iunie 2021, inspectorii de muncă au efectuat 37 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate 18 amenzi contravenționale în cuantum de 165.500 de lei și dispuse 127 măsuri de intrare în legalitate” a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef  al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here