Patronii LexiStar, condamnaţi cu suspendare, medicii cu executare

0
16

Patronii societăţii LexiStar, Maria şi Alexandru Lupulescu, au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală şi delapidare. Cei doi au înşelat statul cu miliarde de lei vechi şi au folosit banii proveniţi dintr-un credit în alte scopuri. În acelaşi dosar, medicii Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj au primit pedeapsa închisoare cu executare. Cei doi medici, angajaţi al DSV Gorj, au fost suspendaţi din funcţii în luna februarie a acestuia an, din momentul trimiterii acestora în judecată.

Magistraţii Tribunalului Gorj au pronunţat sentinţa în dosarul oamenilor de afaceri târgujieni, soţii Maria şi Alexandru Lupulescu, acuzaţi de evaziune fiscală şi delapidare. Patronii LexiStar Târgu-Jiu au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, respectiv delapidare. În acelaşi dosar au mai primit condamnări doi angajaţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare, Ana Guţă şi Dumitru Firiza, acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală şi fals intelectual. Ana Guţă a primit un an de închisoare cu executare, iar Dumitru Firiza un an şi patru luni. Cei doi medici s-au implicat în falsificarea unor documente privind alterarea unei cantităţi de 20 de tone de carne care aparţinea firmei celor doi oameni de afaceri. Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel din Craiova.

A folosit banii în alte scopuri

Conform poliţiei, Alexandru Lupulescu, în calitate de administrator al unei societăţi, în cursul anului 2011, nu a evidenţiat în actele contabile toate veniturile realizate din vânzarea produselor, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor şi taxelor către bugetul consolidat al statului, prejudiciul cauzat fiind de 65.000 lei. De asemenea, pe parcursul cercetărilor a rezultat faptul că în cursul anului 2010 a delapidat suma de 1.400.000 provenită dintr-un credit contractat de societate, folosind-o în scopuri personale.

Medicii, suspendaţi

Medicul veterinar Dumitru Firiza a fost suspendat din funcţie imediat după ce a fost implicat în dosarul „Lexi Star”, în care atât el, cât şi colega sa, Ana Guţă, sunt condamnaţi pentru ilegalităţi. În prima fază, superiorii de la Bucureşti au dispus suspendarea Contractului de muncă al Anei Guţă, după care au luată aceeaşi hotărâre şi în cazul lui Dumitru Firiza de la Direcţia Sanitară-Veterinară Gorj. Firiza şi colega sa de la DSV, Ana Guţă, au întocmit în fals câteva note de inspecţie pentru a declara, în mod fictiv, zeci de tone de carne alterată în vederea diminuării stocului scriptic al societăţii LexiStar până la valoarea „0”. Cei doi au ajutat-o astfel pe Maria Lupulescu, patroana firmei, să se sustragă de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here