Acasa / Eveniment / Patronul firmei care a pulverizat substanța mortală în blocul din Timișoara este originar din Târgu Jiu

Patronul firmei care a pulverizat substanța mortală în blocul din Timișoara este originar din Târgu Jiu

Patronul firmei din Timișoara care a deratizat blocul din Timișoara, în care au murit trei persoane, dintre care doi copii, este originar din Târgu Jiu. Ioan Sorin Buță a absolvit Colegiul Economic „Virgil Madgearu“, iar apoi s-a stabilit la Timișoara. Acesta a fost arestat preventiv pentru o perioadă de30 de zile. El a recunoscut că a cumpărat substanța periculoasă de pe piața neagră. Ioan Sorin Buță este acuzat de vătămare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice. Procurorii au anunțat că în procesul de deratizare a fost folosit un insecticid ce conţine în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică. Sorin Buță e acuzat de ucidere din culpă și trafic de substanțe toxice. Acesta deține firma S. C. BISTIM-DERA S.R.L – D, care a fost înființată în anul 2015.

Ce insecticid a folosit

Doi copii, dintre care un bebeluș de doar zece zile, și mama unuia dintre ei au murit, după ce în blocul în care locuiau a avut loc o acțiune de dezinsecție.

„Prin ordonanţa organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Inspectoratul de Poliţie Timiş din data de 19 noiembrie, confirmată prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş din aceeaşi dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul B.I.S. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice (…). În cauză există indicii că în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit Delicia – GASTOXIN, care are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare şi care necesită pentru utilizare autorizaţie specială. Organele de cercetare penală au dispus faţă de suspect măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 19 noiembrie ora 3,30″, a declarat prim-procurorul Tribunalului Timiş, Violeta Filip.

Ieri, locatarii blocului au fost evacuați pentru a doua oară, după ce în zonă au venit specialiști din partea MApN, care au efectuat măsurători privind nivelul de substanțe toxice. Cum nu au fost înregistrate valori crescute, oamenii se vor putea întoarce în locuințele lor.

Un comentariu

  1. Lasa ca are tacsu pile ( fost militian) si nu pateste niimic.Cei de la COLECTIV au patit?!….Chiar si asa ….Bai esti prost?!..Bai esti nebun?!…

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*