Patru bărbați cercetați de polițiști pentru braconaj

0
36

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, au organizat și desfășurat o acțiune pentru  prevenirea și combaterea faptelor de braconaj pe fondul cinegetic.

Cu această ocazie, poliţiştii au identificat pe fondul cinegetic numărul 14 Olteț, gestionat de Ocolul Silvic Polovragi, un grup de patru bărbaţi, respectiv doi bărbaţi de 44 şi 50 de ani, din comuna Polovragi, care aveau asupra lor arme de vânătoare şi alţi doi bărbaţi de 33 şi 40 de ani, din oraşul Novaci, autorizaţi pentru a purta și folosi arme letale de vânătoare, efectuând vânătoare în baza unei autorizații de vânătoare individuală, la specia cerb comun, pentru perioada 10 – 14 februarie a.c., fără îndeplinirea condițiilor înscrise în autorizație.

Totodată, cu ocazia verificării interiorului unei autoutilitare cu care s-au deplasat în fondul cinegetic, ce aparține unuia dintre bărbaţi, a fost identificat un proiector conectat la un acumulator, o lanterna cu dispozitiv magnetic pentru fixarea pe țeava armei de vânătoare, un binoclu, două stații de emisie recepție, 9 cartușe de vânătoare, un cuțit pentru eviscerarea vânatului și o raniță în care se afla un sac de plastic.

Cele doua arme de vânătoare, muniția și bunurile sus menționate au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor  de braconaj și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here