Amenda uriașă pentru o firma de dezmembrări

0
45

O firma de dezmembrări din Bengești Ciocadia a primit o amenda de 50.000 de lei de la Garda de Mediu Gorj. Conform reprezentanților ajunși la fata locului, masinile ieșite din uz erau puse direct pe pământ, lucru ce a dus la poluarea mediului înconjurator, deoarece tot uleiul din autoturisme a curs pe sol. Administratorul acestei firme este acum obligat să betoneze locul unde sunt depozitate mașinile.

”Am aplicat o amendă de 50.000 lei la o firmă care colecționează vehicule scoase din uz din localitatea Bengești Ciocadia, pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autoritatea Gărzii Națională de Mediu, cu privire la modul de gestionare a vehiculelor scoase din uz. Există un număr semnificativ de vehicule scoase din uz, zeci, depozitate pe sol, contrar legii. Din cauza aceasta, s-au constatat scurgeri de ulei pe sol, deci o poluare a solului, nexistând o suprafață betonată”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

În luna mai, administratorul societății din Bengesti Ciocadia a mai fost amendat de comisarii Gărzii de Mediu pentru aceleași deficiențe. Amenda primită atunci a fost de 40.000 de lei.

În următoarele 2 luni administratorul este obligat să ia măsurile necesare pentru a desfășura activitate conform rigorilor impuse de lege, administratorul riscă să piardă autorizația de funcționare, lucru ce ar duce implicit la oprirea activității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here