Pedeapsă pentru scandalagii de la Stănești. Luptătorii K1 trebuie să le plătească despăgubiri polițiștilor

0
357

Ionuț Eugen Chiagă și Cosmin Alexandru Radu, cei doi luptători de K1, care la începutul verii au produs un scandal de proporții în comuna Stănești, și-au aflat primele sentințe. Aceștia au amenințat și înjurat doi polițiști care au intervenit, în urma unui apel la 112, să aplaneze un conflict.

Judecătoria Târgu Jiu i-a condamnat pe cei doi la pedepse de doi ani de închisoare cu suspendare, pentru două infracțiuni de ultraj în formă agravantă, amenințare, violare de domiciliu, tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului Chiagă Ionuț Eugen pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, rezultând în final pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni de la data rămânerii definitive a prezentei, stabilit şi calculat potrivit art. 92 Cod penal. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Buzău, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“, se arată în sentința instanței care nu este definitivă.

Obligați să plătească despăgubiri morale

Cei doi scandalagii au fost obligați să plătească și daune morale. „Obligă în solidar inculpaţii Chiagă Ionuț Eugen și Radu Cosmin Alexandru să plătească fiecăreia dintre aceste părți civile suma de câte 12.000 lei, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale“, a mai stabili instanța de judecată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here