Percheziţii de amploare în judeţul Gorj! Acuzații de evaziune fiscală și spălare de bani

0
16

Mascații au descins miercuri dimineaţa la domiciliul mai multor persoane din Gorj și din alte patru județe ale țării, precum și în municipiul București. Perchezițiile au avut loc într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul materialelor reciclabile. În Gorj, percheziții au fost efectuate la Târgu Jiu, Motru și Târgu Cărbunești. Nouă persoane au fost conduse la audieri la sediul IPJ Gorj. Prejudiciul creat la bugetul statului este de peste 9 milioane de lei.

Mai multe percheziţii domiciliare au fost efectuate miercuri dimineaţa în municipiul Târgu Jiu, Motru şi Târgu Cărbuneşti. Vizate au fost mai multe persoane bănuite că făceau comerţ cu materiale reciclabile prin intermediul unor firme fantomă, fără să achite taxe la bugetul de stat. Prejudiciul creat se ridică la suma de 9.000.000 de lei. În urma acestor percheziţii,nouă persoane au fost duse la audieri la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

,,Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj efectuează 30 de percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj, Mehedinți, Teleorman, Ialomița, Ilfov și municipiul București, la sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane fizice bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală și spălarea banilor. În această dimineață, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, Serviciului de Acțiuni Speciale, Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul de specialitate al Serviciului pentru Operațiuni Speciale Gorj și polițiști din cadrul județelor Mehedinți, Teleorman, Ialomița, Ilfov și municipiul București, efectuează 30 de percheziţii domiciliare, pentru probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală și spălarea banilor, în domeniul materialelor reciclabile, urmând a fi aduse pentru audieri la sediul poliției, 9 persoane. Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi creat un prejudiciu la bugetul statului peste 9.000.000 de lei, prin crearea unui circuit fictiv, derulat prin mai multe firme, de achiziții și livrări de materiale reciclabile”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe documente contabile în vederea continuării cercetărilor, ridicate în vederea confiscării 1,5 kilograme bijuterii și 40.000 lei. Până acum au fost aduse 6 persoane la audieri. Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru stabilirea cu exactitate a modului în care au fost comise faptele de către persoanele implicate.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here