Percheziții în Gorj într-un dosar de evaziune fiscală

0
532

34 de percheziţii au fost executate în aceată dimineață a sediile unor firme din nouă judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală cu privire la funcţionarea ilegală a unei balastiere care ar fi continuat să livreze agregate minerale (pietriş, nisip etc), timp de şase ani după suspendarea acordului de mediu şi fără a plăti redevenţele miniere datorate.

Percheziţiile au fost efectuate de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt în judeţele Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea, Prahova, Ilfov, Gorj, Caraş-Severin şi Teleorman. Cercetările se fac sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru infracţiunile de evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă şi continuarea activităţii după suspendarea acordului de mediu sau a autorizaţiei, respectiv a autorizaţiei integrate de mediu.

Prejudiciul estimat se ridică la 2,8 milioane de lei

Poliţiştii au stabilit că balastiera din judeţul Olt ar fi comercializat agregate minerale fără a plăti redevenţele miniere, prejudiciul în cauză fiind estimat la peste 2,8 milioane de lei. „Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2011-2017, o societate comercială din judeţul Olt ar fi desfăşurat activităţi miniere fără permis sau licenţă şi ar fi comercializat agregate minerale după suspendarea acordului de mediu, fără a plăti redevenţele miniere datorate. Societatea comercială este bănuită că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 2.861.215 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente.

Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din judeţele Olt, Dolj, Argeş, Vâlcea, Prahova, Ilfov, Gorj, Caraş-Severin şi Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here