Acasa / Eveniment / Percheziţii la firme de construcţii! Prejudiciu de 6 miliarde prin facturi fictive

Percheziţii la firme de construcţii! Prejudiciu de 6 miliarde prin facturi fictive

mascatiPoliţişti specializaţi în investigarea infracţiunilor economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat 4 percheziţii la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, din Mehedinţi. Firmele în cauză efectuau tranzacţii cu materiale de construcţii pentru care emiteau facturi fictive către firmele din Gorj. Prejudiciul se ridică la suma de 600.000 lei.

Descinderile au avut loc în orașul Strehaia, din Mehedinți, la societăți comerciale care efectuau tranzacții cu materiale de construcții. Societățile respective emiteau facturi fictive pentru firme din Gorj. „Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2012-2013, administratorii a patru societăţi comerciale din Mehedinți ar fi emis facturi fictive unei societăți de pe raza județului Gorj. Prejudiciul creat prin desfăşurarea acestei activităţi infracţionale este de aproximativ 600.000 de lei”, a precizat Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Cinci persoane au fost duse la audieri la sediul IPJ Gorj, trei dintre ele fiind reţinute pentru 24 de ore. Prejudiciul produs bugetului statului prin activitatea infracţională se ridică la suma de 600.000 de lei.

Aceste activităţi au fost efectuate și cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Gorj, Poliției Orașului Strehaia și Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*