Percheziții la societăți tip „conductă” din Gorj

0
53

Patru oameni de afaceri gorjeni sunt cercetați penal pentru evaziune fiscală. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice îi acuză de faptul că cele două societăți pe care le dețin și controlează fac parte dintr-un circuit evazionist.

Societățile de acest fel sunt denumite de către anchetator „conductă“, pentru că derulează operațiuni fictive și reprezintă un canal de scurgere a banilor. Cele două firme au sediul în comuna Drăguțești. Potrivit anchetatorilor, societățile ar fi derulat tranzacții fictive cu acid antrachinon disulfonic și pulbere de cupru, substanțe folosite în prelucrarea vopselurilor.

Prejudiciul estimat este de 2,5 milioane de lei

În acest dosar, 13 percheziţii sunt efectuate, ieri dimineaţă, la sediile unor firme din Gorj, Hunedoara, Argeş, Satu Mare şi Caraş Severin. Percheziţiile au loc într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul este de aproximativ 2,5 milioane de lei. Cei patru oameni de afaceri au fost aduși la sediul Poliţiei Gorj, pentru a fi audiate. Ancheta este efectuată de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Gorj, Hunedoara, Argeş, Satu Mare şi Caraş Severin efectuează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here