Acasa / Eveniment / Pericol la patiseriile și fast-food-urile din Gorj. Ce substanțe au fost descoperite

Pericol la patiseriile și fast-food-urile din Gorj. Ce substanțe au fost descoperite

104 unități de tip patiserii, laboratoare cofetărie/ patiserie, pizzerii, fast-food-uri, restaurante / catering şi două magazine alimentare din Gorj și din alte cinci județe, la care se adaugă Bucureștiul, au fost controlate, în luna februarie de către echipe mixte formate din inspectori cu atribuţii de control din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

„Din cele 104 unităţi verificate, 47 unităţi (45 %) utilizau ca ingredient principal în produsele oferite consumatorilor specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate şi informau că preparatele conţin diferite categorii de brânzeturi sau caşcaval. Pentru aceste nereguli majore, dar şi pentru alte abateri de la legislaţia sanitar-veterinară au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 194.000 lei”, se arată într-un comunicat al MADR.

Probleme la 40 % din unitățile verificate

De la data declanşării acestor acţiuni, respectiv 21 ianuarie 2019 şi până la data de 8 februarie 2019 au fost verificate 284 unităţi din 18 judeţe şi din municipiul Bucureşti, fiind constatate fraude alimentare la 110 agenţi economici (reprezentând 39 %) prin substituirea produselor obţinute din lapte cu specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate, concomitent cu dezinformarea consumatorilor.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*