spot_img
10.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEvenimentPeste 130 de kilograme de carne, controlate de OPC

    Peste 130 de kilograme de carne, controlate de OPC

    Peste 13 mii de lei trebuie să scoată din buzunar 11 comercianţi de carne din Gorj amendaţi pentru nereguli. Controalele au fost derulate de Comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj, pentru a vedea dacă normele prevăzute de lege sunt respectate sau nu de operatorii economici.

    Cum acţiunile de control au fost derulate la nivel naţional, în perioada 25.10-09.11.2012 nu au făcut excepţie nici comercianţii de carne din Gorj, unde au fost luaţi la puricat 11 operatori economici şi o cantitate de aproximativ 130 de kilograme de produse. Concluziile trase de comisarii de la CJPC nu au fost de bun augur pentru nici unul dintre agenţii economici. Etichetarea incompletă a produselor, privând consumatorii de informaţii vitale, dar şi neafişarea preţului au fost principalele deficienţe constatate. De asemenea, CJPC Gorj a dispus şi scoaterea de la vânzare, temporar, a produselor cu probleme, vorbim de o cantitate de 18 kilograme. De amenzile contravenţionale, ce depăşesc suma de 13.000 de lei nu a scăpat însă nici unul din cei 11 operatori de carne controlaţi. „Toţi cei 11 operatori economici au fost amendaţi. Au fost aplicate opt amenzi contravenţionale. Din fericire, nu au fost găsite produse alterate care să pună în pericol viaţa consumatorului. Singurele neajunsuri, penalizate însă, au fost etichetarea precară, incompletă a produselor, cum ar fi lipsa numelui şi adresa producătorului sau nespecificarea datei durabilităţii minimale. În această situaţie s-au aflat opt agenţi economici care au fost sancţionaţi cu 12.000 de lei, iar alţi trei comercianţi au fost amendaţi cu 1.500 de lei”, a declarat Daniela Michi, comisar-şef la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj.

    Acţiuni similare, tematice la nivel naţional vor mai urma, mai ales că apropierea sărbătorilor de iarnă va accentua interesul consumatorilor pentru produsele din carne. Este esenţial pentru gorjeni să fie precauţi de unde şi ce anume cumpără la acest capitol, iar reprezentanţii CJPC aduc recomandări demne de urmat. De la aspect până la unele caracteristici care pot indica alterarea produselor, miros, deshidratare, indiciile sunt la îndemâna clienţilor. De asemenea este important ca şi bonul de casă să fie păstrat de cumpărători pentru a putea proba provenienţa produselor în cazul unor eventuale plângeri.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: