Piscinele, la control!

0
11

Misiune grea pentru comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Gorj, dar nu imposibilă. Pe perioada sezonului estival, au de verificat la sânge agenţii economici din domenii dferite de activitate, pentru a se asigura că siguranța consumatorilor nu este în niciun fel amenințată. Zeci de agenți economici au fost deja vizitați de comisarii CJPC Gorj, dar nu toți au trecut testul legalității.

Incendiu la piscină!

Ca în fiecare an, în perioada lunilor de vară mai ales când concediile sunt în toi, vacanța celor mici la fel, iar tentațiile mari şi diverse, o grijă în plus apare pentru angajații CJPC Gorj. Misiunea lor se concentrează pe verificarea calitatii, valabilități produselor alimentare, dar nu numai. În vizor sunt și proprietarii de piscine și locuri de agrement, unde riscurile trebuie îndepărtate prin controale și măsuri. 30 de agenţi economici au fost deja verificaţi. „În general urmărim ca toate produsele puse la comercializare să fie în termen de valabilitate, să fie conforme declaraţiilor producătorului, să nu avem probleme ca în perioada următoare să existe posibilitatea datorită caniculei să intervină toxiinfecţii alimentare, datorită produselor preparate gen fast-foo, shaormerii, pizzerii şi alte produse perisabile care nu pot fi ţinute în soare. Până în prezent, au fost verificaţi 30-40 de agenţi, sancţiunile sunt, şi număr de sancţiuni şi consiliere în sensul că s-a aplicat constatări şi s-au dat măsuri ceea ce trebuie să facă, să mărească capacitatea cu lăzi frigorifice pentru a putea comercializa produse sigure şi să nu pună în pericol sănătatea oamenilor în pericol”, a declarat Mădălin Giurcău, comisar șef adjunct al CJPC Gorj.

Mădălin Giurcău - comisar șef adjunct CJPC GorjMăsurile ca și sancțiunile sunt diverse, dar cel mai important rămâne prevenția decât amenzile, spune șeful CJPC Gorj. Sancţiunile care se pot aplica potrivit legii sunt usturătoare pentru proprietarii de piscine de exemplu care cred că neglijența sau nepăsarea pe ei nu-i va costa nimic. „Au fost verificate în această perioadă majoritatea piscinelor şi ştrandurilor din judeţul Gorj. Au fost foarte puţine deficienţe faţă de anul trecut. Dacă ne raportăm la produsele pe care le pune la comercializare sunt cu termen depăşit, ceea ce înseamnă că sunt expirate, amenda este de la 2000 la 20.000 de lei, iar în cazul în care operatorul economic nu informează consumatorul despre spaţiul de joacă, de adâncimea piscinei şi tot ceea ce este obligat să aibă la intrarea în piscină, amenda este de la 1000 la 10.000 de lei”, a explicat Giurcău. Târgurile și bâlciurile rămân și ele în atenția comisarilor pentru că este perioada lor şi agenții economici care se cred mai presus de lege trebuie reținuți de la afaceri necurate care pun în pericol sănătatea și viața consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here