19.5 C
Târgu Jiu
joi, august 11, 2022
AcasăEvenimentPoliția anchetează Planul de Ordine şi Siguranţă Publică a Municipiului Târgu Jiu!...

Poliția anchetează Planul de Ordine şi Siguranţă Publică a Municipiului Târgu Jiu! Există suspiciuni că s-au falsificat acte

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Gorj s-a autosesizat în legătură cu existența unor suspiciuni de falsificare a „Planului de Ordine şi Siguranţă Publică a Municipiului Târgu Jiu“, document care trebuie elaborat de către Comisia locală de ordine și siguranță publică din Consiliul Local Târgu Jiu. Pe acest document aprobat în anul 2016 apare numele și semnătura unui consilier local care nu mai era în funcție din anul 2014. Este vorba de Nicolae Davițoiu, care a făcut parte din Comisia de ordine publică.

Ce spune Davițoiu

Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, nu are explicații cu privire documentul din anul 2016 pe care a apărut semnătura sa: „Nu știu cum a apărut semnătura mea pe acel document din 2016, pentru că eu nu mai eram consilier local din 2014. Nu aveam cum să semnez în 2016. Sunt foi xeroxate și luate. Eu am semnat un document de genul acela în 2012-2013, când am fost în comisia de siguranță și ordine publică. Planul se aprobă în Consiliul Local. Nu am văzut pe nimeni să mai aprobe un plan de acel fel în Consiliul Local. Eu spun că este o copie xerox. Este greu să-mi dau seama dacă este semnătură mea acolo“.

Ce spun reprezentanții Poliției Gorj

Pe documentul despre care sunt suspiciuni că ar fi fost falsificat apare și numele și semnătura șefului Poliției Municipiului Târgu Jiu, comisarul șef Nicolae Negrea.

Ion Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, a precizat că se vor face cercetări: „Se vor efectua verificări la toate instituțiile cu privire la documentul care a fost prezentat în mai multe articole în presa locală“.

„Planul de Ordine şi Siguranţă Publică a Municipiului Târgu Jiu“

Potrivit Legii nr. 155/2010, Comisia Locală de Ordine Publică are ca atribuţie „elaborarea proiectului planului de ordine şi siguranţă publică al unităţii /subdiviziunii administrativ-teritoriale pe care le actualizează anual“, iar în anul 2011 un ordin al ministrului Afacerilor Interne arată că planul trebuie „elaborat sau actualizat, după caz, anual până la data de 15 aprilie“.

„Planul de Ordine şi Siguranţă Publică a Municipiului Târgu Jiu“ a fost întocmit pentru prima dată în anul 2012, când a fost aprobat de către Consiliul Local Târgu Jiu şi apoi, conform legii, trebuia actualizat anual.

Acest lucru s-a întâmplat abia în anul 2016, când este refăcut. Pe spatele „Planului“ apar semnăturile membrilor Comisiei Locale de Ordine Publică, printre care se numără şi Nicolae Daviţoiu, doar că acesta nu mai era consilier local de doi ani.

Corpul de Control al IGPR la IPJ Gorj

0
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a cerut șefului Poliției Române să trimită Corpul de control...

Iacobescu despre cazul polițiștilor reținuți : „Dacă un subordonat nu respectă legea, trebuie tras la răspundere și șeful”

6
Iacobescu despre cazul polițiștilor reținuți : „Dacă un subordonat nu respectă legea, trebuie tras la răspundere și șeful”

Caravana Prevenirii Criminalității colindă școlile Gorjului

0
Caravana Prevenirii Criminalității colindă școlile Gorjului

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!