Polițist târgujian arestat sub acuzația că a comis furturi în Germania. „Nu am fost plecați din țară deloc, nici măcar până la graniță“

0
40

Cătălin Constantin Voinescu, agent în cadrul Poliţiei Municipale Târgu Jiu, a fost arestat vineri, 10 ianuarie, sub acuzația că ar fi comis mai multe furturi în Germania. Pe numele său exista un mandat european de arestare preventivă.

Curtea de Apel Craiova a amânat dosarul. „Amână cauza pentru înaintarea mandatului european tradus în limba română”, se arată în sentința instanței de judecată. Următorul termen de judecată va fi pe data de 23 ianuarie.

Cazul este cercetat de autorităţile din Germania. „Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare un mandat european de arestare, pe numele unui bărbat de 35 de ani, Târgu Jiu“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj. Acesta este acuzat că ar face parte dintr-o grupare de spărgători care acționează pe teritoriul Germaniei.

„Nu am fost plecați din țară deloc“

La mijloc ar fi vorba de o confuzie. Polițistul, care este conductor de câini, a vândut o dubă, dar noul proprietar nu a înregistrat-o pe numele său. Mașina respectivă ar fi fost folosită la comiterea spargerilor.

Mioara Văduva, avocatul polițistului, spune că acesta se afla în țară și acest lucru îl poate dovedi, iar împotriva arestării a depus o contestație: „Atât pe 19, cât și pe 20, 21 și 22 și a folosit cardul la diverse cumpărături și, cel e mai important, a cumpărat medicamente și mâncare pentru câinele pe care îl are la serviciu, este conductor de câine la Poliția municipiului Târgu Jiu. Familia este disperată. Nu înțelege nimeni ce se întâmplă. Am formulat deja contestație pentru a merge la Înalta Curte, pentru a explică că este o gravă eroare judiciară”.

Și soția polițistului susține că acesta nu a fost plecat din țară: „A fost în țară, cu mine, nu am fost plecați din țară deloc, nici măcar până la graniță, cu atât mai mult că a fost de serviciu.”

Polițistul a fost suspendat până la clarificarea situației.

I s-a sugerat să-și dea demisia

Cazul polițistului a fost comentat pe rețelele sociale. Un polițist a postat un mesaje din care reiese că agentul arestat a primit sfaturi de la superiori să își prezinte demisia: „Ce sa mai zicem de sugestiile unor «polițiști» cu vechime chiar care îl sfătuiau să achite prejudiciu, să și dea demisia sau alte idei mai tâmpite ca ziua în care s-au făcut polițiști. În ultimile 24 de ore am auzit atâtea păreri de «bine» de îmi este scârbă să spun că sunt încă în același aparat cu specimenele…“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here