Poliţiştii au depistat autorii mai multor furturi de pe raza judeţului

0
10

politiaPoliţiştii gorjeni au depistat autorii mai multor furturi de pe raza judeţului Gorj. La data de 12 mai, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Runcu au fost sesizați de un bărbat de 67 de ani, din localitate, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras 15 m plasă de sârmă ce împrejmuia un teren situat în comuna Runcu, cauzându-i un prejudiciu de circa 150 lei. În urma activităţilor desfășurate de poliţiști au fost identificați autorii furtului, respectiv doi bărbați de 28 și 42 de ani, ambii din comuna Runcu, prejudiciul fiind recuperat și restituit persoanei vătămate. Cercetările continuă cu autorii în stare de libertate.

Reţinuţi după ce au spart o casă

Tot ieri, doi tineri, unul din Polovragi, altul din Baia de Fier, au fost reţinuţi ieri de poliţiştii gorjeni sub acuzaţia de furt calificat. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, cei doi au pătruns în data de 11 mai în locuinţa unei femei, de 53 de ani, din comuna Baia de Fier. Proprietara imobilului era plecată în străinătate, iar tinerii au sustras un TV LCD, un motoferăstrău și o motocoasă. În urma investigaţiilor efectuate suspecţii au fost depistaţi şi reţinuţi de poliţie pentru 24 de ore. Cei doi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci cu propuneri legale.

O altă casă din Runcu a fost prădată de hoţi. La data de 22 mai a.c., Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul 112, de un bărbat de 71 de ani, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras o motocositoare pe care a lăsat-o neasigurată în curtea unui imobil situat în comuna Runcu, cauzându-i un prejudiciu de circa 2000 lei. La data de 23 mai a.c., în urma activităţilor desfășurate de poliţiști a fost identificat autorul furtului, în persoana unui bărbat de 41 de ani, din comuna Runcu, care a transportat motocositoarea la domiciliul său, cu intenția de a o valorifica. Bunul sustras a fost recuperat şi restituit persoanei vătămate, autorul fiind cercetat în stare de libertate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here