Poliţiştii gorjeni, acţiuni pe străzile din judeţ! 30 de şoferi au rămas fără permis de conducere

0
43

Polițiștii rutieri au desfășurat acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. În urma verificărilor, poliţiştii au aplicat aproape 400 de amenzi, cele mai multe şoferilor vitezomani, şi au reţinut 29 de permise de conducere.

actiune-politieAstfel, în week-end-ul trecut, au fost verificate peste 450 de autovehicule. Oamenii legii au aplicat 393 de sancțiuni, majoritatea în baza O.U.G. 195/2002, dintre care 147 pentru nerespectarea limitei legale de viteză. 53 de persoane au fost amendat pentru că nu purtau centura de siguranță, în timp ce alţi 3 şoferi au fost amendaţi pentru că vorbeau la telefon. O sancţiune a fost aplicat pentru consum de alcool, 9 pentru depășire, două pentru neacordare de prioritate la pietoni, 13 pentru nerespectarea normelor rutiere de către pietoni, 18 de către bicicliști și 10 de către căruțași, iar restul pentru alte abateri rutiere, au anunţat reprezentanţii IPJ Gorj. Totodată, au fost reținute 29 de permise de conducere și retrase 17 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii avertizează că vor continua acţiunile și în perioada următoare, pentru diminuarea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, precum și pentru conștientizarea tuturor participanților la trafic, în vederea respectării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here