6.9 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 12, 2021
AcasăEvenimentPoliţiştii gorjeni, în acţiune!

Poliţiştii gorjeni, în acţiune!

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii din cadrul I.P.J. Gorj au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă civică a cetăţenilor precum şi pentru sancţionarea persoanelor care încalcă prevederile legale. De asemenea, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pe şoselele din judeţ, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Astfel, în perioada 07-09 februarie, poliţiştii au acţionat pe linia depistării conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză şi prevenirii accidentelor rutiere provocate de această categorie de participanţi la trafic.

Pe parcursul zilelor de vineri, 7 februarie, sâmbătă, 8 februarie şi duminică, 9 februarie, poliţiştii au constatat 12 infracţiuni, 6 dintre aceste infracţiuni fiind de natură economico-financiară, iar ca urmare a abaterilor constatate, au aplicat 514 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 140.000 de lei. Dintre acestea, 48 de sancţiuni au fost aplicate conform prevederilor Legii nr. 61/1991 rep. pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 39 conform prevederilor Legii nr. 12/1990 rep., privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în timp ce 385 de sancţiuni au fost aplicate participanţilor la traficul rutier, care nu au respectat prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 13 permise de conducere şi au retras 14 certificate de înmatriculare.

Vindea fără autorizaţie de funcţionare

Astfel, în urma acţiunilor poliţiştii din oraşul Tismana au depistat un administrator al unei societăţi comerciale, care în perioada ianuarie 2013-februarie 2014 nu a înregistrat în evidenţele financiar-contabile ale societăţii venituri provenite din activitatea de comercializare de băuturi alcoolice, ţigări, cafea, în cuantum de aproximativ 25.000 lei. Cu ocazia controlului efectuat a rezultat că societatea nu deţinea autorizaţie de funcţionare şi nici casă de marcat fiscală, fiind identificate produse accizabile oferite spre vânzare fără documente de provenienţă şi sume de bani nefiscalizate prin casa de marcat fiscală. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

- Advertisement -
Articolul precedent700
Articolul următorLupta (inter)sindicală

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -