Acasa / Eveniment / Polițiștii locali au protestat păziți de jandarmi. Cer acordarea normei de hrană și creșterea indemnizației
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Polițiștii locali au protestat păziți de jandarmi. Cer acordarea normei de hrană și creșterea indemnizației

Aproximativ 20 de polițiști locali au protestat, ieri, timp de două ore în fața sediului Poliției Locale Târgu Jiu, Polițiștii locali sunt nemulțumiți că nu mai primesc norma de hrană, dar și pentru că valoarea acestei indemnizații nu a fost actualizată conform legii. Protestul s-a desfășurat între orele 15:00 și 17:00. Participanții au purtat la mână banderole albe și mesaje scrise pe coli A4: „Vrem dreptate, nu vorbe”, „Jos labele de pe Comisia de disciplină”, „Vrem transparență, legalitate și respectarea drepturilor“. Jandarmii au asigurat desfășurarea în condiții bune a protestului polițiștilor locali.

Un polițist local câștigă aproximativ 3.000 de lei cu norma de hrană

Stelian Mihu, liderul de sindicat al Prolex Gorj, a spus că norma de hrană trebuia actualizată din anul 2015: „Protestul are loc pe fondul nealocării normei de hrană personalului Poliției Locale, care este în mod normal de 1.100 de lei lunar pentru personalul Poliției Locale, care execută misiuni de ordine publică și siguranță rutieră. Pentru personalul TESA este de 800 de lei. Începând cu data de 1 octombrie 2015, norma de hrană a fost actualizată pentru personalul din ordine public și siguranță națională. Am așteptat ani de zile ca această normă să fie actualizată, prin ordin de ministru al administrației publice, dar la noi nu s-a modificat. Primim, în prezent 800 de lei, și ar fi trebuit să primim 1.100 de lei. Am acționat în instanță și am câștigat, dar nu prin hotărâri definitive. Am primit norma de hrană până în luna septembrie, după care nu am mai primit nimic. Legea spune că se acordă în funcție de buget. Legea spune că se poate acorda pe mai puține luni ale anului, în cazul în care nu există resurse financiare, dar în cuantumul. Norma de hrană e un venit important din salariu. Salariul unui polițist fără norma de hrană este cuprins între 2.000 și 2.200 de lei net”.

Rectificare bugetară pentru norma de hrană

La fața locului a venit și primarul Marcel Romanescu. „Poliția Locală a avut un anumit buget și ca să se poată da norma de hrană trebuia găsită o soluție în așa fel încât să suplimenteze acest buget“, a precizat primarul municipiului Târgu Jiu. Biroul de presă al Poliției Locale Târgu Jiu a comunicat că va avea loc o rectificare: „Pentru luna septembrie, angajații Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu nu au beneficiat de norma de hrană. La sediul instituției a ajuns o adresă de la Primăria Târgu Jiu în care ni s-a comunicat că o posibilă rectificare bugetară va putea fi supusă Consiliului Local numai la sfârșitul lunii octombrie. Conducerea instituției a făcut demersurile legale pentru acordarea normei de hrană”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*