-4.3 C
Târgu Jiu
miercuri, februarie 8, 2023
AcasăEvenimentPolițiștii rutieri se antrenează cu mascații pentru a-i putea încătușa pe șoferii...

Polițiștii rutieri se antrenează cu mascații pentru a-i putea încătușa pe șoferii agresivi

Polițiștii rutierii se pregătesc, împreună cu „mascații“ din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, pentru a putea face față oricărei provocări venite din partea participanților la trafic. Comisarul șef Decebal Davidoiu, șeful Poliției Rutiere Gorj, a precizat că se pune un accent deosebit pentru reinstruirea polițiștilor rutieri, pentru a se evita situațiile neplăcute de a nu avea la îndemână mijloace pentru imobilizarea unei persoane agresive: „S-au luat măsuri de reinstruire a tuturor polițiștilor rutier și a celor de ordine publică. De ceva vreme, pregătirea se efectuează cu cei de la SAS pentru a evita acele situații neplăcute pentru toată lumea, în care un polițist nu reușește să facă o încătușare sau nu reușește să introducă în mașină o persoană. Toți polițiștii rutieri urmează acest proces de reinstruire. Se pune un mare accent la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române pe acest aspect”.

Polițistul poate să folosească forța

Polițistul rutier poate să folosească forța în cazul în care situația cu care se confruntă degenerează. Decebal Davidoiu spune că mijloacele de forță trebuie aplicate în mod gradual, în funcție de modul de comportament al celui cu care polițistul intră în contact: „Situații în care polițistul rutier are dreptul să folosească forța sunt diverse. Forța se folosește gradual din momentul în care începe să degenereze comportamentul celui cu care se dialoghează“.

Șoferii au obligația să meargă la sediul poliției

Toți participanții la trafic au obligația să-l însoțească pe polițistul rutier la sediul poliției, dacă situația impune acest lucru. Comisarul Decebal Davidoiu spune că polițistul trebuie să-i explice conducătorului sau pietonului care este motivul acestei solicitări și de ce impune luarea acestei măsuri: „Persoana care este oprită în trafic de polițistul rutier are obligația să meargă la o secție de poliție dacă i se cere acest lucru și este necesar. Bineînțeles, i se explică motivul pentru care trebuie să meargă“.

Alunecări de teren în trei zone din Gorj. Drumuri rupte și oameni izolați

0
Trei zone din județul Gorj sunt afectate de alunecări de teren, care pun în pericol...

Polițiști gorjeni recompensați pentru rezolvarea rapidă a unui caz

0
Trei polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu - Biroul de Ordine Publică, au fost...

Anchetă la Târgu Jiu, după ce un profesor a simulat că-i taie degetul unui elev de opt ani

1
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a demarat o anchetă la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu“ din...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!