Pompierii gorjeni criticați pe Facebook. Poate află și Raed Arafat

0
54

Pompierii gorjeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incediu izbucnit la o casă în comuna Muşeteşti. Un localnic i-a ”certat” on-line pe angajații ISU Gorj pentru faptul că au intervenit foarte târziu și anume după 34 de minute. Același localnic scria în postarea de pe pagina sa de socializare că și-ar dori ca și Secretarul de Stat, Raed Arafat, să afle cum își fac aceștia treaba la Gorj.

Reprezentnții ISU Gorj au vrut să lămurească problema și i-au răspuns săteanului tot pe facebook: ”Nu trebuie să afle doar domnul Raed Arafat – Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, trebuie să afle toată lumea! Intervenţiile noastre şi modul în care intervenim nu reprezintă un secret pentru nimeni!

Ca la orice altă intervenţie, după primirea apelului (ora 11:57), au fost alertate subunităţile de intervenţie! În acest caz, cele de la Tg-Jiu şi Bumbeşti-Jiu!
Autospeciala de intervenţie din cadrul Gărzii de Intervenţie Bumbeşti-Jiu se afla la o altă misiune în comuna Turcinești, satul Horezu şi a fost redirecţionată către locul cu pricina (aproximativ 34 de kilometri care trebuiau parcurși pe un drum foarte greu pentru o autospecială de intervenție).
De la sediul subunităţii noastre din Tg-Jiu şi până la locul producerii incendiului sunt aproximativ 23 de km care au fost parcurşi într-o oră de vârf, autospeciala “înnotând” efectiv printr-un trafic aglomerat.
Cu toate acestea, echipajele din Tg-Jiu au ajuns la locul cu pricina după aproximativ 24 de minute (ora 12:21). Echipajul din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești-Jiu a ajuns după alte 10 minute (ora 12:31).”

”Autospecialele de intervenție nu pot zbura!”

Până la sosirea echipajelor, din cauza intensităţii vântului, incendiul s-a propagat la întregul acoperiș al casei. În aceste condiții, pompierii spun că au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului în limitele găsite.
”Din păcate, autospecialele de intervenție nu pot zbura! Este foarte adevărat că atunci când ai o problemă sau ești implicat într-o situație de urgență timpul capătă o altă dimensiune și secundele trec mult mai greu.

Până la sosirea echipajelor, din cauza intersităţii vântului, incendiul s-a propagat la întreg acoperişul locuinţei, echipajele noastre constatând că incendiul se manifesta generalizat. Colegii noștri au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului în limitele găsite!
Cu siguranţă domnul la care facem referire nu este un profesionist în intervenţia în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, tocmai de aceea, trebuie să-i spunem că în astfel de cazuri sunt utilizate anumite proceduri de stingere a incendiilor. Pe lângă faptul că am fi fost ineficienţi, locuinţa ar fi fost distrusă în totalitate dacă echipajele ar fi revărsat câteva tone de apă peste acoperişul construcţiei. Ce nu distrusese incendiul, inundam noi! Asta este o altă problemă, de fizică, greu de explicat acum!
Lipsa apei nu a fost nicio clipă o problemă! Fără să mai încercăm să explicăm, vă întrebăm doar: Credeţi că pompierii veneau la o intervenţie cu autospeciala goală?

În încheiere, vă spunem că acceptăm şi critici atunci când este cazul! Astăzi noi credem că lucrurile nu puteau fi făcute mai bine!” au transmis reprezentații ISU Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here