8.5 C
Târgu Jiu
vineri, februarie 26, 2021
Acasă Eveniment Primăria Urdari, percheziţionată! Firma fostului primar de la Turceni, Ion Iordache, în...

Primăria Urdari, percheziţionată! Firma fostului primar de la Turceni, Ion Iordache, în vizorul organelor de cercetare!

- Advertisement -

Noi percheziţii, în judeţul Gorj! Mascaţii au descins, ieri dimineaţă, la Primăria Urdari, la locuinţa primarului din localitate, Mihai Calotă, dar şi la mai mulţi oameni de afaceri din Gorj. Acuzaţiile sunt de evaziune fiscală, spălare de bani, infracţiuni de corupţie şi infracţiuni la legea societăţilor comerciale. Vizată a fost şi firma fostului primar al oraşului Turceni, Ion Iordache. Suspiciunea care planează asupra lui Iordache este că ar fi comis fapte de corupţie, prin faptul că ar fi influenţat mai mulţi funcţionari publici pentru semnarea unor contracte de prestări servicii.

perchezitii-urdari-2

iordache-turceniPoliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au efectuat 9 percheziţii, ieri, în cadrul unui dosar instrumentat de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru destructurarea unei grupări infracţionale care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 1.800.000 de lei, prin evaziune fiscală, spălare de bani, infracţiuni de corupţie şi infracţiuni la legea societăţilor comerciale. Perchezițiile au avut loc în zona Turceni – Urdari şi sunt vizaţi mai mulţi oameni de afaceri printre care şi Ion Iordache, cel care coordonează o firmă, Ydail Construct.

perchezitii-urdari-4perchezitii-urdari-3

Percheziţii au fost şi la Primăria Urdari, şi acasă la primarul localităţii, Mihai Calotă. Se pare că, în urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au fost găsite mai multe sume de bani. „La Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj se află un dosar în care este începută urmărirea penală pentru mai multe infracţiuni de evaziune fiscală, infracţiuni de corupţie, spălare de bani şi infracţiuni la legea societăţilor comerciale. În acest dosar, Parchetul a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi şi a obţinut efectuarea mai multor percheziţii la sediul unei societăţi comerciale, la domiciliile mai multor persoane administratori de societăţi comerciale şi aflate în legătură cu aceştia, precum şi la sediul Primăriei Urdari. Acestea se află în curs de desfăşurare şi cercetările penale în cauză continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de infracţiuni şi recuperării prejudiciilor cauzate prin infracţiuni”, a declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. „Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 – 2015, administratorii societăţilor comerciale ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale şi, prin simularea unor relaţii comerciale, ar fi retras bani din conturile societăţilor. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiţi că, pentru obținerea unor contracte de prestări servicii, ar fi comis fapte de corupţie”, anunţă reprezentanţii Poliției Române.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente