Prinsă de polițiștii locali chiar în timp ce zgâria Coloana lui Brâncuși

1
42

coloanaTânăra de 16 ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost prinsă de polițiștii locali chiar în momentul în care zgâria Coloana lui Brâncuși din Târgu-Jiu. „Polițiștii locali din cadrul Serviciului de Ordine Publică au surprins momentul când tânăra de 17 ani din Drobeta Turnu Severin a zgâriat stratul protector al Coloanei fără Sfârșit. Minora a fost predată Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj în vederea continuării cercetărilor. Aceasta va fi și sancționată contravențional. Tânăra se afla împreună cu câțiva prieteni. Polițiștii locali efectuează serviciul de patrulare pe întreaga suprafață a parcului Coloanei”, a spus Alexandra Petrița, purtător de cuvânt al Poliției Locale Târgu-Jiu.

Poliția Gorj a deschis un dosar pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. „Cercetările continuă cu suspecta în stare de libertate, pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului”, a spus Andrei Lazăr, purtător de cuvânt al Poliției Gorj.

„Ne cam batem joc de ceea ce ne-a lăsat Brâncuși”

Vizitatorii și cei aflați în Parcul Coloanei dezaprobă gestul tinerei. „Este o operă în patrimoniul României și trebuie protejată. Este un lucru neplăcut pentru Coloană. Ne cam batem joc de ceea ce ne-a lăsat Brâncuși”, a spus un turist.

„Mi se pare un gest lipsit de demnitate. Ceea ce fac acești oameni este o reflecție a culturii pe care o au. Nu știu să păstreze valorile naționale și își reneagă artiștii. Ar trebui trasate niște limite pentru ca oamenii să înțeleagă că aceste opere sunt ale tuturor oamenilor și trebuie să ne bucurăm cu toții de aceste lucrări. Poate că trebuie sporite măsurile de protecție”, a precizat o târgujiancă.

Coloana fără de Sfârşit este plină de tot felul de scrijelituri lăsate de cei care au venit să vadă lucrarea de artă, un adevărat simbol al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here