Acasa / Eveniment / Prinși la pescuit în perioadă de prohibiţie! Bărbații sunt anchetați penal

Prinși la pescuit în perioadă de prohibiţie! Bărbații sunt anchetați penal

Patru pescari din judeţul Gorj au fost prinşi de poliţişti în timp ce pescuiau, chiar dacă ştiau că este perioada de prohibiţie. Oamenii legii i-au condus pe aceştia rând pe rând la sediul poliţiei pentru a continua cercetările. Atât bunurile pe care le foloseau la prinderea peştelui cât şi cantitatea de 9 kilograme de peşte au fost confiscate de poliţişti. Bărbaţii s-au ales cu dosar penal.

Nici nu a fost deschisă de mult timp perioada de prohibiţie, că oamenii legii au şi depistat patru gorjeni care au încălcat legea. Aceştia au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. La finalul săptămânii trecute, poliţiştii i-au prins în marginea bălţii, cu o captură considerabilă. 9 kilograme de peşte a fost confiscată, iar uneltele cu care aceştia îşi exercitau acţiunea au fost şi ele luate de poliţişti. Conduşi la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, cei patru s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de pescuit prin orice metode în perioada de prohibiţie. În această perioadă sunt efectuate diverse acţiuni în scopul prevenirii şi combaterii braconajului piscicol. Pescarii pasionaţi trebuie sa aibă în vedere faptul că această perioadă de prohibiţie se va încheia pe data de 7 iunie. Cei care încalcă legea riscă să se aleagă cu dosar penal.

,,Polițiști din cadrul Postului de Poliţie Urdari au identificat în flagrant 4 tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, din comuna Urdari și Bâlteni, în timp ce pescuia într-un lac de pe raza localităţii, în perioada de prohibiţie, folosind o plasă monofilament tip „setcă” şi o anvelopă de mari dimensiuni, tip „barcă”. Tinerii au fost conduși la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor, iar bunurile folosite la săvârşirea faptelor și cantitatea de 9 kg pește au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de pescuit în perioada de prohibiţie, deţinerea şi folosirea uneltelor de plasă tip monofilament şi pescuitul cu unelte neautorizate”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*