spot_img
14.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEvenimentProcurorii anchetează moartea bebeluşului de la Spitalul Judeţean

    Procurorii anchetează moartea bebeluşului de la Spitalul Judeţean

    Cazul bebeluşului mort sâmbătă la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu a ajuns în atenţia procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru vătămarea fătului, urmând să se stabilească cine se face vinovat de moartea bebeluşului. Între timp, medicii legişti au efectuat necropsia şi au constatat că fetiţa era perfect sănătoasă, însă cauza decesului nu a fost stabilită.

    Fetiţa nu prezenta malformaţii

    Necropsia efectuată a stabilit că fetiţa avea o greutate de 3 kilograme şi că nu prezenta malformaţii. Totuşi, legiştii nu au putut stabili cu exactitate cauza decesului, astfel că au fost trimise probe toxicologice la Institutul de Medicină Legală Bucureşti. „Tot ce pot să vă spun este că bebeluşul s-a născut mort. Era făt de sex feminin. Am recoltat probe pentru examenul microscopic şi cel toxicologic, care au fost trimise la Bucureşti. Probabil va dura şase luni de zile până la primirea rezultatului, atunci o să aflăm dacă decesul bebeluşului a survenit pentru că mamei i s-ar fi administrat anumite medicamente, de care, dar şi ce reacţii pot da ”, a spus medicul legist Florin Dijmărescu de la SML Gorj.

    Tatăl bebeluşului a depus plângere la poliţie

    Tatăl copilului mort în pântecul mamei a depus plângere la poliţie, iar astăzi, dosarul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. „La data de 15 februarie s-a depus o plângere la Poliţia Târgu-Jiu pentru infracţiunea de vătămare a fătului. În cauză s-a deschis un dosar penal, fiind demarate cercetări”, a spus Laurenţiu Grecu, procuror în cadrul Parchetului Local Târgu-Jiu.

    Conducerea spitalului a demarat o anchetă

    O anchetă a fost deschisă şi la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu pentru a se stabili dacă au fost respectate prevederile în vigoare privind siguranţa pacientului. La momentul când gravida a suferit şocul anafilactic, doi medici erau de gardă, respectiv Ileana Ghimbaşi, dar şi doctorul Constantin Puşcu. „Am dat dispoziţie şi o comisie de anchetă a fost formată, comisie care va analiza cazul. Sâmbătă seara am analizat cazul, am avut discuţii cu medicii de gardă de pe secţie, am verificat foia de observaţie, cea de tratament. Luni dimineaţa am dat dispoziţie pentru formarea comisiei”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.

    Şocul anafilactic a fost produs, cel mai probabil, de calmant

    Pacienta a ajuns la spital sâmbătă dimineaţa, acesteia administrându-i-se ampicilină, dar şi un calmant, Algifen. Conform datelor, gravidei i s-a făcut testarea la antibiotic, însă nu şi la calmant, acesta provocându-i, cel mai probabil, şocul anafilactic ce a dus la decesul bebeluşului în pântecul mamei. „Pacienta, din cele scrise în foia de observaţie, ea a fost testată la toate medicamentele care i s-au administrat intramuscular sau intravenos. Pacienta va fi supusă testelor dispuse de comisia care analizează acest caz”, a spus medicul Rădulescu, director medical interimar la SJU Târgu-Jiu.

    „Este vina medicilor”

    Tatăl copilului decedat susţine că sarcina soţiei a evoluat fără probleme, femeia mergând periodic la medic. Şansele ca fetiţa să se nască sănătoasă au fost 100%, asta până când gravida a ajuns pe mâna medicilor de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu. „Soţia mea nu a înghiţit nicio pastilă, nu eram nebuni. Nici nu a mâncat. Este vina medicilor. Poate nu i-au făcut toate analizele să vadă la ce este alergică. Pe mine nu m-au să intru la ea, decât prea puţin. Cum să fie bine copilul până după-masa şi apoi dintr-o dată să moară. Am făcut plângere la Poliţie şi la Parchet. Mi-au omorât copilul”, a spus Ştefan Fleancu, 30 ani, din comuna Băleşti, tatăl bebeluşului mort. Tragedia s-a produs sâmbătă, la aproximativ nouă ore de când mama copilului, o tânără de 25 de ani, a fost internată la Maternitatea Târgu-Jiu. Femeia a fost adusă în cursul dimineţii de către soțul său, aceasta fiind în travaliu, cu membranele rupte. Medicii i-au administrat o perfuzie, iar câteva ore mai târziu, pacienta a intrat în şoc anafilactic. Bebeluşul a decedat ca urmare a suferinţei fetale provocate de acest şoc.

    Alt copil mort şi o tânără decedată prin şoc anafilactic

    Nu este prima dată când un bebeluş moare în timp ce de gardă este doctoriţa Ileana Ghimbaşi. Anul trecut, chiar în luna ianuarie, un bebeluş a murit în burta mamei, chiar înainte de a fi adus pe lume. Atunci, mama de 44 de ani, din comuna Stejari, a stat mai multe săptămâni sub supraveghere medicală, însă nimeni nu şi-a dat seama că bebeluşul ar putea deceda. La doar câteva ore înainte să nască, femeia a fost consultată de medicul aflat în gardă, Ileana Ghimbaşi, aceasta remarcând că fătul este mort. Ce s-a întâmplat, nimeni nu ştie nici până în momentul de faţă. Totodată, în luna august a anului 2011, Raluca Tulic, o tânără de doar 17 ani, a decedat la Secţia ORL, după ce a suferit un şoc anafilactic, fata fiind testată de doctori pentru a se constata dacă este alergică la ampicilină.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: