Acasa / Eveniment / Profesorul de la Țicleni a recunoscut că a sechestrat o fată și că a fost condamnat

Profesorul de la Țicleni a recunoscut că a sechestrat o fată și că a fost condamnat

Elvis Truşcă, profesorul de la Liceul Tehnologic Ţicleni, judeţul Gorj, care predă Educaţie Fizică şi Instruire Practică, este așteptat la Inspectoratul Școlar Județean Gorj să depună Certificatul de integritate comportamentală, care atestă daca figurează sau nu în Registrul agresorilor sexuali, situaţie în care trebuie să plece de la catedră. Acesta a venit în fața reprezentanților de la ISJ Gorj pentru a da explicații în legătură cu acuzațiile care i-au fost aduse. În tinerețe, acesta ar fi violat o fată, iar în urmă cu aproximativ 10 ani, în Italia, ar fi participat la furturi. „Domnul profesor a recunoscut că a participat în urmă cu 31 de ani la acţiune în care a fost sechestrată o fată şi a fost condamnat la un an, iar băieţii care au violat-o au primit condamnări de opt ani. De asemenea, mi-a spus că a fost implicat şi în Italia în anumite infracţiuni de furt. O să analizăm situația dumnealui și o să luăm o decizie“, a spus Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

„Nu am fost implicaţi absolut deloc în atribuirea orelor“

Profesorul de la Ţicleni a prezentat comisiei cazierul său judiciar, însă faptele nu figurează aici. Acesta a solicitat Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj eliberarea unui certificat de integritate comportamentală, care atestă daca figurează sau nu în Registrul agresorilor sexuali, situaţie în care trebuie să plece de la catedră. „Cazierul este «curat», din ceea ce ne-a arătat dumnealui. Nu aveam de unde să ştim ce s-a întâmplat înainte. Aşteptăm săptămâna viitoare acest certificat şi atâta vreme cât nu Inspectoratul Şcolar i-a dat orele. Noi nu am fost implicaţi absolut deloc în atribuirea orelor domnului profesor“, a mai menţionat Marcel Mrejeru.

Anchetă și la Liceul Tehnologic din Țicleni

Elvis Truşcă este încadrat la plata cu ora la Licerul Tehnologic Ţicleni, acolo unde este director este verişorul său, Mihai Istrate. Conducerea ISJ Gorj va deschide o anchetă și la Liceul Tehnologic din Țicleni. „Domnul director este plecat în Italia, într-un proiect, și vineri se va întoarce. O să se înceapă și acolo o verificare de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj“, a spus inspectorul general școlar.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*