Proxenet din rețeaua condusă de Adrian Tâmplaru, arestat preventiv de Tribunalul Gorj

0
256

Un interlop din rețeaua condusă de Adrian Tâmplaru a fost arestat preventiv, ieri, pe o perioadă de 30 de zile, la propunerea Direcție de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Gorj.

Alexandru Ionuț Catană era considerat unul dintre locotenenții lui Tâmplaru, un temut interlop din România. Acesta era cunoscut ca un proxenet care aplica tot felul de agresiuni fizice victimelor sale, unele dintre ele minore, care erau aduse din România și forțate să se prostitueze în mai multe țări din Europa, în special în Germania.

În rechizitoriu se arată că una dintre prostituate erau bătute sistematic de acesta, care îi lua cea mia mare parte a banilor: „Câștiga  diferite sume de bani, între 300 și 1.000 de euro / noapte (într-o lună – 7.00, în alta 12.000 euro). C.A.I. care nu lucra o controla cu privire la sumele de bani și i le lua, spunând că are datorii. Îi lăsa doar 10-15 de euro pe zi. Avea o zi liberă pe săptămână.

C.A.I. și-a cumpărat mașină, haine și mergea la saune. Constatând ce se întâmplă, i-a comunicat lui C.A.I. că vrea să se întoarcă în țară, însă acesta a bătut-o cu pumnii și cu picioarele, i-a luat cartea de identitate și i-a dat-o lui P.F.I., spunându-i să i-0 dea doar cât timp se află la bar“, se arată în rechizitoriu.

Tinere torturate de proxeneți

Mai multe tinere din județul Gorj și din alte județene ale țării au fost racolate de rețeaua de proxeneți condusă de temutul interlop Adrian Tâmplaru. Fetele erau racolate prin metoda „loverboy“, după care era duse să se prostitueze prin mai multe țări europene.

În rechizitoriul întocmit de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) sunt descrise suferinţele îndurate de victime: „Unele victime au fost vândute altor traficanţi, în scopul exploatării. (…) Au fost şi situaţii în care făptuitorii nu mai reuşeau să deţină controlul asupra victimelor, chiar şi după aplicarea unor corecţii fizice, caz în care pentru a le determina să nu fugă sau să revină în ţară, le solicitau diferite sume de bani, pe care victimele nu aveau posibilitatea să le achite, fiind, astfel, obligate să continue activitatea de prostituţie în beneficiul lor. În unele cazuri, membrii grupării infracţionale s-au căsătorit cu victimele lor pentru a fi mai convingători în demersul infracţional şi pentru a le controla în totalitate“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here