Acasa / Eveniment / Pui de urs, captivi într-un gard de sârmă. Animalele au fost tranchilizate și eliberate

Pui de urs, captivi într-un gard de sârmă. Animalele au fost tranchilizate și eliberate

Doi pui de urs au rămas, ieri, prinși într-un gard din sârmă în zona Poiana lui Mihai lui Mihai, de pe raza comunei Schela, din judeţul Gorj. Locuitorii au primit un mesaj prin Ro Alert să nu se apropie de zona respectivă, pentru că s-ar afla în pericol.

Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, a spus că la faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi montani, împreună cu medici veterinari, care au eliberat animalele: „Instituţia noastră a primit un apel pe Numărul Unic de Urgenţă 112 prin care un cetăţean semnala o posibilă prezenţă a unui urs în zona Poiana lui Mihai, din comuna Schela. Pentru prevenirea populaţiei din această zonă a fost transmis un mesaj prin intermediul aplicaţiei Ro Alert. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadru Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, care au constatat că doi pui de urs erau prinşi“.

Au fost tranchilizați și eliberați

Conform directorului Direcției Sanitar-Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, animalele au fost tranchilizate și eliberate: „Am fost acolo împreună cu Jandarmeria, Garda de Mediu și Agenția de Mediu, pentru că ne-au anunțat că sunt doi pui de urs prinși într-un gard de sârmă. Erau chiar în grădinile oamenilor, unde aveau vie și pruni. Au auzit oamenii și am fost sesizați. Am fost, i-am tranchilizat și au fost relocați în habitatul lor. Au fost transportați cu mașinile până sus în munte“, a spus Nicolae Călescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*