18.4 C
Târgu Jiu
marți, august 16, 2022
AcasăEvenimentPun foc miriștilor și distrug rețeaua CEZ!

Pun foc miriștilor și distrug rețeaua CEZ!

Arderea vegetației uscate pune în pericol siguranța rețelei de distribuție a energiei electrice și poate afecta grav continuitatea în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor. Incendierea miriștilor, a vegetației uscate si a resturilor vegetale de pe terenuri agricole, în apropierea instalațiilor de distribuție a energiei electrice poate conduce la arderea stâlpilor din lemn sau prăbuşirea stâlpilor din beton, poate determina producerea unor scurt circuite la nivelul liniilor electrice.

Ca urmare a acțiunilor sezoniere de pregătire a terenurilor pentru culturile următoare, în această perioadă, alimentarea cu energie electrică a consumatorilor poate fi grav afectată. În acest sens, arderea miriștii, vegetației uscate și a resturilor vegetale se execută după obținerea permisului de lucru cu focul, iar acesta se emite prin grija primarului, de către șeful serviciului voluntar pentru situații de urgență sau persoana desemnată în acest sens. Totodată, în zonele de siguranță și de protecție ale rețelelor de distribuție a energiei electrice este necesară consultarea Centrelor de Exploatare zonale ale operatorului de distribuție pentru a preveni afectarea acestora. „Având în vedere consecințele unor incendii în apropierea instalațiilor de distribuție a energiei electrice, conform legislației în vigoare, fapta este sancționată cu amenzi cuprinse între 3.000 – 6.000 lei, dar și cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Zece pictori și graficieni recunoscuți participă la Simpozionul Internațional „Atelierele Brâncuşi”

0
Deschiderea Simpozionului Internațional „Atelierele Brâncuși” pentru secțiunea Pictură și Grafică a avut loc luni, 15...

Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 22.08.2022

0
Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 22.08.2022, astfel:

O nouă degringoladă în PNL Gorj

0
După ce a trebuit să vină un șef de la centru, în persoana prim-vicepreședintelui Dan...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!