7.1 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 3, 2020
Acasă Eveniment Razie de amploare în Gorj pentru combaterea tăierilor ilegale

Razie de amploare în Gorj pentru combaterea tăierilor ilegale

Aproximativ 30 de poliţişti şi lucrători silvici din mai multe judeţe ale ţării au efectuat verificări de amploare la un ocol silvic din Gorj şi la patru societăţi care se ocupă cu exploatarea forestieră.

Acțiunea a fost coordonată de poliţişti din cadrul Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul Protecţia Fondului Forestier si Piscicol au desfăşurat. Timp de patru zile, aceștia au luat parte la o acţiune pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier naţional.

Oamenii legii au verificat şi respectarea dispoziţiilor legale de către agenţii economici pe linia achiziţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialelor lemnoase.

La acțiunea de control au participat polițiști din șase județe

„Acţiunea a avut loc în perioada 26 – 29 noiembrie 2019 şi a vizat verificarea unui ocol silvic şi a activităţilor desfăşurate de către patru agenţi economici. Acţiunea  a vizat verificarea unui ocol silvic şi a activităţilor desfăşurate de către patru agenţi economici. La acţiune au mai participat 12 poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Alba, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Hunedoara şi Vâlcea. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul a 16 specialişti silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Gărzile Forestiere Braşov, Cluj, Ploieşti, Timişoara“, a spus Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Conform unor surse, a fost verificat Ocolul Silvic Peştişani, acolo unde s-au înregistrat o serie de nereguli în ultima perioadă.

Controlul a vizat verificarea activităţilor de punere în valoare de arbori, a modului de inventariere şi evidenţiere în documentele specifice a masei lemnoase pusă în valoare, de predare/primire/reprimire a parchetelor de exploatare forestieră, precum şi a modului de exercitare a controlului respectării regulilor silvice de către personalul silvic din cadrul ocolului silvic; verificarea stocurilor de material lemnos existente în platformele primare şi la drum auto, precum şi a cantităţilor expediate din partidele de masă lemnoasă reprimite/aflate în curs de exploatare; verificări în vederea identificării eventualelor tăieri fără drept de arbori şi a sustragerilor de material lemnos din fondul forestier aflat în paza ocoalelor silvice menţionate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Video: A „încins“ hora în curtea spitalului de fericire că s-a vindecat de coronavirus

https://youtu.be/UIBEWCJ86Bk   Un pacient, în vârstă de 60 de ani, jucat hora în curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești, de fericire că a fost externat și...

Caz de Covid la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu”

Noul virus SARS CoV2 a ajuns și la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu”  din Runcu. Un pacient internat de curând a fost confirmat pozitiv. Pacientul...

Ai depus cerere pentru intrarea la pensie? Vezi dacă ești pe lista Casei Județene de Pensii!

La Casa Județeană de Pensii Gorj s-au înregistrat în ultimele trei luni peste 800 de cereri pentru intrare la pensie. Cele mai multe solicitări...

Prima clădire istorică din Gorj restaurată de „Ambulanța pentru monumente“

Primul monument istoric din județul Gorj care va fi restaurat prin proiectul „Ambulanța pentru monumente“ este cula Cioabă-Chintescu de la Șiacu, comuna Slivilești. „Prima...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini