Acasa / Eveniment / Razie printre pescari

Razie printre pescari

O acţiune inopinată, în rândul pescarilor, aflaţi la pescuit, pusă la cale de către reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene a Vânătorilor Pescari Sportivi(AJVPS) Gorj, împreună cu cei de la Piscicol s-a soldat cu aplicarea mai multor amenzi. Şi asta după ce au fost găsiţi pescari, care au avut peşte de dimensiuni mai mici decât cele prevăzute de regulament, iar unii iubitori ai acestui sport nu plătesc taxele corespunzătoare.

Câţiva pescari au fost amendaţi, iar peştele prins, care nu a corespuns cu dimensiunile legale a fost aruncat înapoi în baltă, de către echipa mixtă plecată în control. Acţiunea a fost declanşată după ce asociaţia din Gorj a populat bălţile cu crap, puiet care trebuie lăsat să se dezvolte. Supărarea este mare în rândul reprezentanţilor AJVPS Gorj având în vedere că mulţi dintre pescari uită să-şi achite taxa anuală de 50 de lei, dar vin să arunce undiţele în apele pe care asociaţia le administrează. „Există pescari de la alte asociaţii, care vin la noi pe bălţile pe care noi le administrăm şi pescuiesc, fără a plăti vreo taxă. Este normal ca aceştia să achite taxa dacă vor să pescuiască liberi fără teamă că vor fi amendaţi. Mai mult decât atât, noi am populat lacurile şi apele pe care pe administrăm cu crap, iar pescarii, mulţi dintre ei nu-i lasă în baltă să se dezvolte. Ori, dacă nu depăşeşte dimensiunea prevăzută de regulament, atunci aceştia sunt amendaţi. Acesta a fost scopul acţiunii noastre, să respecte regulamentul. Au existat şi amenzi aplicate la cei care au fost găsiţi în neregulă”, a subliniat Niculae Tonca, directorul AJVPS Gorj.

Un comentariu

  1. vreau sa va intreb care stiti sa-mi raspundeti: asociatia mob pest din rovinari spune ca , cu permisele de la ei se poate pescui in orce balta este adevarat? va rog sa-mi dati un raspuns va multumesc

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*