Acasa / Eveniment / Reacția Poliției Locale Târgu Jiu la acuzațiile lui Stelian Mihu, liderul Pro Lex
Universitatea Constantin Brancusi Targu Jiu - Admitere 2018

Reacția Poliției Locale Târgu Jiu la acuzațiile lui Stelian Mihu, liderul Pro Lex

Conducerea Poliției Locale Târgu Jiu a reacționat în urma acuzațiilor lansate în ultima perioadă de către președintele sindicatului Pro Lex Târgu Jiu, Stelian Mihu, care s-a considerat „vânat” din cauza protestelor organizate în ultima perioadă de către sindicatul pe care-l reprezintă. Acesta este cercetat disciplinar de către o comisie a Poliției Locale Târgu Jiu, pentru că nu a predat la timp un raport de activitate la ieșirea din tură.

Liderul de sindicat a susținut că motivul real al cercetării îl reprezintă protestul pe care sindicatul său l-a organizat față de neacordarea normei de hrană și, mai ales, sesizarea înmânată conducerii Primăriei Târgu Jiu, care a dispus efectuarea unui control. „Cercetarea disciplinară a celor trei polițiști locali vine ca urmare a raportului înaintat comisiei în cauză de către șeful Serviciului Ordine Publică, după ce a sesizat că echipajul nu a depus raportul de activitate la ieșirea din serviciu, conform Regulamentului Intern al Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu. Raportul se află în cercetare de către comisia de disciplină, urmând a fi luată o decizie în cazul în care se constată că au fost încălcate prevederile legislative în vigoare. Ca atare, se precizează faptul că cercetarea disciplinară nu reprezintă un «act de răzbunare» în condițiile în care în Regulamentul Intern al Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu este specificat faptul că «La ieșirea din serviciu polițistul local va întocmi/completa raportul de activitate conform modelului stabilit de către conducerea instituției la propunerea șefilor de compartiment, precum și fișele de intervenție la eveniment». Totodată, conform dispozițiilor art. 21 din Legea nr. 155/2010 a poliției locale, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţistul local este obligat să respecte prevederile legilor şi ale actelor administrative ale autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, să aducă la îndeplinire ordinele şi dispoziţiile legale ale şefilor ierarhici și să respecte normele de conduită profesională şi civică prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat al Poliției Locale Târgu Jiu.

Reprezentanții sindicatelor, în comisia de cercetare disciplinară

Liderul de sindicat Stelian Mihu a mai susținut că din comisia de disciplină trebuie să facă parte un reprezentant al sindicatului, ceea ce nu se respectă. „În ceea ce privește legalitatea constituirii comisiei de disciplină trebuie menționat faptul că Sindicatul ProLex are reprezentant în această structură, constituită conform legii, la nivelul Poliției Locale a Municipiului Târgu Jiu, dar și un reprezentant din partea Sindicatului Polițiștilor Locali din județul Gorj”, se mai arată în comunicatul Poliției Locale Târgu Jiu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*