Acasa / Eveniment / Rechizitoriul traficanților de persoane de la Jupânești, admis de instanța de judecată

Rechizitoriul traficanților de persoane de la Jupânești, admis de instanța de judecată

Instanța de judecată a Tribunalului Gorj a admis rechizitoriul procurorilor DIICOT prin care trei gorjeni au fost trimiși în judecată pentru trafic de persoane. Conform oamenilor legii, mai multe minore au ajuns prin intermediul lui Marius Constantin Lăutaru, împreună cu doi nepoți, Doru Lăutaru și Ninu Elvis Lăutaru. Doi dintre ei au fost condamnați, în trecut, într-un alt dosar în care erau acuzați că au snopit în bătaie un localnic din Jupânești.

„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 47D/P/2014 emis la data de 11.06.2019 al DIICOT Biroul Teritorial Gorj, astfel cum a fost remediat prin referatul din data de 02.10.2019, a legalităţii administrării probelor, cu excepția celor excluse prin încheierea din data de 19.09.2019 şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii: – Lăutaru Marius Constantin, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori, faptă prev. şi ped. de art. 211 alin.(1) şi alin.(2) Cod penal rap. la art. 210 alin.(1) lit. a Cod penal (săvârşită faţă de persoana vătămată Corobea Maria-Loredana), şi infracţiunii de trafic de minori în formă continuată, faptă prev. şi ped. de art. 211 alin.(1) şi alin.(2) Cod penal rap. la art. 210 alin.(1) lit. a Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin.(1) Cod penal (săvârşită faţă de persoana vătămată Munteanu Denisa-Aurelia-3 acte materiale), totul cu aplicarea art. 38 alin.(1) Cod penal; – Lăutaru Ninu Elvis, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, în formă continuată -3 acte materiale, faptă prev. şi ped. de art. 210 alin.(1) lit. a Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin.(1) Cod penal, şi de spălarea banilor, în formă continuată-51 acte materiale, faptă prev. şi ped. de art. 29 alin.(1) lit.a) şi lit.b) din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea art.35 alin.(1) Cod penal, şi art. 38 alin.(1) Cod penal, totul cu aplicarea art.41 alin (1) Cod penal; – Lăutaru Doru pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de trafic de persoane, în formă continuată-2 acte materiale, faptă prev. şi ped. de art.48 alin.(1) Cod penal rap. la art. 210 alin.(1) lit.a Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin.(1) Cod penal, şi de spălarea banilor, faptă prev. şi ped, de art. 29 alin.(1) lit.a) şi lit.b) din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea art. 38 alin.(1) Cod penal“, se arată în sentința Tribunalului Gorj. Hotărârea poate fi contestată.

400.000 de lei de pe urma exploatării sexuale a minorelor

În luna septembrie a acestui an, Tribunalul Gorj a anulat toate mandatele de supraveghere tehnică în acest dosar. Astfel, din materialul probator au fost excluse o serie de pagini de redare a convorbirilor telefonice, comunicărilor prin SMS, MMS și mesageria vocală.

Aceștia au realizat un venit necuvenit de aproximativ 400.000 de lei de pe urma exploatării sexuale a minorelor.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*