spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEvenimentNu se renunţă la reclamaţii nici în 2015!

    Nu se renunţă la reclamaţii nici în 2015!

    Comercializarea produselor alimentare expirate, neafişarea preţurilor cât mai lizibil, alături de depozitarea produselor în condiţii improprii continuă să se afle pe lista neregulilor depistate şi sancţionate de CJPC Gorj la diferiţi agenţi economici în 2014. Potrivit unui raport de activitate, au fost încheiate nu mai puţin de 870 de procese verbale de constatare a contravenţiei, iar amenzile aplicate se ridică la 728 de mii de lei.

    În urma acţiunilor de control derulate în 2014 de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj, în peste 500 de procese verbale încheiate, suma amenzilor contravenţionale se ridică la 728.000 lei. Nu au lipsit şi nu lipsesc plângerile consumatorilor. În 2014, au fost înregistrate 302 petiţii, iar soluţii s-au dat pentru 296 de sesizări. Majoritatea reclamaţiilor tind să aibă legătură şi în 2015 cu privire la calitatea serviciilor şi produselor, iar cele mai frecvente sunt din domeniul telefoniei şi serviciilor de internet. „Începând cu 2015, reclamaţiile primite le avem pe servicii, telefonie mobilă, contracte de abonamente pentru cabluri, internet, cu o pondere de 60-70%. Se adaugă şi reclamaţii pentru produse electrocasnice, cumpărate la promoţii sau de sărbători”, a declarat Mădălin Giurcău, comisar şef adjunct CJPC Gorj.

    Personal suficient la CJPC Gorj

    În ceea ce priveşte numărul de angajaţi care lucrează la soluţionarea reclamaţiilor, şeful instituţiei spune că nu sunt carenţe de personal. Nouă comisari de execuţie sunt angajaţi la instituţie. „Avem trei echipe care se află zilnic în teren şi avem o persoană care preia zilnic reclamaţiile şi sugestiile. Nu avem probleme cu partea de personal pentru rezolvarea reclamaţiilor şi a activităţilor de control. Sunt angajaţi 9 comisari de execuţie şi cu mine , 10”, a declarat şeful CJPC Gorj.

    Controale comune

    Ca şi în 2014, şi anul acesta, în interesul cetăţenilor şi al drepturilor pe care le au, vor fi efectuate de comisarii de la CJPC Gorj acţiuni mixte de control cu reprezentaţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare, poliţiei, Direcţiei de sănătate publică şi ai RAR Gorj.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: