spot_img
15 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEvenimentRestaurant amendat de DSVSA. În bucătărie au fost găsite insecte

    Restaurant amendat de DSVSA. În bucătărie au fost găsite insecte

    Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj au efectuat, săptămâna trecută, controale la unități de alimentație public dă localitățile Baia de Fier, Bolboși, Dragotești, Mătăsari, Motru, Polovragi.

    O societate care deține un restaurant a fost amendată pentru că în bucătărie au fost găsite insecte. „La un restaurant s-au găsit următoarele aspecte: ușile de la spațiul de pregătire a preparatelor culinare erau deschise și nu erau prevăzute cu site de protecție împotriva insectelor și rozătoarelor, fiind constatată prezența insectelor în acest spațiu; nu s-a făcut dovada existenței unui contract DDD cu o societate autorizată; deșeurile menajere sunt colectate în recipiente neigienice (fără capac); materiile prime (carnea), semifabricatele (șnitele și cașcaval pané, neprăjite) sunt depozitate în același frigider cu preparatele culinare (ciorbe diferite și alte mâncăruri gătite), nesectorizat, fără elemente de identificare“, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Gorj.

    Alte două restaurante, amendate

    De asemenea, un laborator de patiserie a fost amendat cu 10.000 de lei, „pentru starea de igienă precară a spațiilor, utilajelor, ustensilelor și aparaturii frigorifice, respectiv: în spațiul de producție și în magazia de materii prime pavimentul este neigienizat; în spațiul de fabricație a covrigilor echipamentele de producție sunt neigienizate, iar pereții prezintă urme de grăsime; rastelele și tăvile de coacere nu sunt igienizate; pavimentul din camera frigorifică prezintă urme de grăsime, iar produsele sunt depozitate în mod nesectorizat“, se mai precizează în comunicatul de presă. O altă sancțiune a fost aplicată unui restaurant pentru că deșeurile menajere erau colectate în recipiente neigienice (fără capac); materiile prime (carnea), semifabricatele (șnitele și cașcaval pané, neprăjite) erau depozitate în același frigider cu preparatele culinare (ciorbe diferite și alte mâncăruri gătite), nesectorizat, fără elemente de identificare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: