Reţinuţi pentru minciună

0
12

Au minţit sub jurământ în faţa instanţei de judecată şi au ajuns în boxa acuzaţilor, fiind cercetaţi pentru mărturie mincinoasă. Este cazul a doi gorjeni, care au crezut că prin minciuna lor vor reuşi să păcălească completul de judecată, şi astfel inculpatul din dosar să scape de pedeapsa penală. Cei doi riscă acum să facă puşcărie pentru câţiva ani, dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Cei doi gorjeni, cercetaţi acum pentru mărturie mincinoasă au fost reţinuţi de Poliţie pe bază de ordonanţă, şi au fost conduşi în faţa procurorilor cu propunere de arestare preventivă. Cei doi sunt suspectaţi că au făcut afirmaţii mincinoase cu ocazia audierii în calitate de martor într-o cauză penală de ultraj contra bunelor moravuri aflată pe rolul instanţei. În fapt, cei doi au fost martori la scandalul provocat într-un bar din Ţicleni în luna decembrie a anului 2010 de un consătean. Au dat declaraţii la Poliţie, pe care ulterior le-au contrazis. „Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Târgu-Cărbuneşti au fost sesizaţi de către procurorul de şedinţă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti cu privire la faptul că în data de 31 ianuarie a.c., S.R., de 47 ani şi P.V., de 37 ani, ambii din oraşul Ţicleni, judeţul Gorj, fiind audiaţi în calitate de martor în cauza penală privind pe inculpatul C.A., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, au avut depoziţii contradictorii celor din cursul urmăririi penale”, a declarat Daniel Ionuţ Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Au vrut să acopere inculpatul

Totul a început în 2010, când poliţiştii Poliţiei oraşului Ţicleni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, într-un local situat pe raza oraşului Ţicleni, a avut loc un scandal. Pe parcursul cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că suspectul C.A., de 27 ani, din oraşul Ţicleni, judeţ Gorj, în timp ce se afla în acel local, a lovit mai multe persoane, două dintre persoanele agresate, respectiv N.V., de 34 ani şi C.L.A.., de 20 ani, fiind transportate la Spitalul orăşenesc Târgu-Cărbuneşti pentru investigaţii şi îngrijiri medicale. Faptele comise de către C.A. au fost de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică şi au produs indignarea persoanelor care au asistat la acel eveniment. În faza urmăririi penale, această stare de fapt a fost confirmată inclusiv de depoziţiile suspecţilor S.R .şi P.V., care au dat declaraţii în calitate de martor pe care le-au consemnat şi semnat personal. La acea dată, poliţiştii au dispus reţinerea suspectului C.A., împotriva s-a fiind sa fiind dispusă începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri. Ulterior, în acest caz a fost întocmit rechizitoriul, dosarul penal privindu-l pe C.A., fiind înaintat Judecătoriei Târgu-Cărbuneşti, instanţă competentă cu soluţionarea. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă să stea după gratii până la cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here