Rezultatele anchetei de la accidentul feroviar de pe Valea Jiului. SML Hunedoara: „Mecanicii de tren consumaseră alcool”

0
36

accd-tren-5Compania privată la care erau angajați cei doi mecanici de tren care au decedat înainte de Paște a transmis un comunicat de presă potrivit căruia tragedia ar fi putut avea loc pe fondul unei erori umane. Reprezentanții SML Hunedoara au declarat pentru presa din județul vecin că ambii mecanici consumaseră băuturi alcoolice.

În urma accidentului de cale ferată care a avut loc în data de 8 aprilie pe Valea Jiului, prin deraierea unui tren de marfă, au decedat doi mecanici, Alexandru Garcea fiind din Jupânești. Potrivit rezultatelor analizelor toxicologice efectuate în cadrul necropsiei, cei doi mecanici ar fi consumat alcool, spun reprezentanții SML Hunedoara. „Mecanicul şi ajutorul de mecanic care conduceau locomotiva implicată în accidentul feroviar consumaseră băuturi alcoolice, mecanicul a consumat o cantitate redusă, însă ajutorul de mecanic avea valori considerabil mai mari”, a precizat, pentru Adevărul de HD, medicul legist Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara. Potrivit unor surse judiciare, ajutorul de mecanic ar fi avut o alcoolemie de peste 2.

Unicom Tranzit, compania al cărui tren marfar a deraiat, în 8 aprilie, provocând moartea celor doi mecanici, a precizat că nu exclude o eroare umană ca și cauză a accidentului. „Mecanicii erau devotaţi meseriei, cu multă experienţă profesională. Pierderea lor ne-a afectat pe toţi, iar colectivul de angajaţi al Unicom Tranzit este alături de familiile îndoliate si transmitem si pe această- cale compasiunea şi regretul nostru. Materialul rulat (locomotivă şi vagoanele) antrenat în acest accident era corespunzător din punct de vedere tehnic, având toate reviziile şi reparaţiile efectuate conform reglementărilor în vigoare. Ţinând cont de cele de mai sus, totuşi, nu excludem o eroare umană”, a informat Unicom Tranzit, în comunicatul de presă.

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Haţeg. Agenţia de Investigare Feroviară (AGIFER) şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara fac cercetări în acelaşi caz. Ieri, reprezentanţii operatorului privat au fost chemaţi la audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here