Acasa / Eveniment / Rezultatul expertizei, de-a dreptul şocat! Cum a murit mama surorilor Gabor?

Rezultatul expertizei, de-a dreptul şocat! Cum a murit mama surorilor Gabor?

Poliţia caută vinovaţii pentru moartea mamei surorilor Gabor. Un specialist din Petroșani a fost trimis la locul tragediei ca să afle de ce bolovanul s-a desprins şi a lovit-o pe femeie. Primele date arată că bucata de stâncă desprinsă de pe versant a căzut cu o viteză de 700 de metri pe secundă, dezvoltând o forţă de 700 kilograme.

Fiecare bucată de rocă din apropierea Peşterii Polovragi a fost expertizată fiind supusă la măsurători speciale de rezistenţă iar rezultatele au arătat că în locul unde un fragment de stâncă i-a căzut în cap Veronicăi Bulai rezistenţa rocii se situează în jurul valorii de 8 pascali, de sute de ori mai mică decât în mod normal. Victor Arad, profesor universitar şi expert în domeniu a efectuat măsurătorile iar primele rezultate au arătat că roca s-a desprins din cauza rezistenţei slabe cauzată de fenomenele meteo. În plus roca a lovit cu o viteză şi o forţă extrem de mare. „Piatra care a căzut a avut vreo șapte kg și am estimat că a căzut de la vreo zece metri, deci impactul a fost de 700 de kg forță, impactul a fost fatal. Discutam ce se poate întâmplat cu cei care vizitează peștera. Le trebuie o cască de protecție! Accidentul tot ar fi, dar nu mortal. Soluția cea mai sigură, să se monteze ancore metalice și plase ca în Defileul Jiului”, a declarat Victor Arad, profesor universitar în Petroșani. Măsurătorile au fost efectuate sub atenta supraveghere a criminaliştilor. După primele date experţii spun că versantul ar trebui obligatoriu protejat cu plase de protecţie însă autorităţile par să nu se grăbească. În tot acest timp sute de turişti trec zilnic pe lângă moarte şi asta pentru că oricând tragedia petrecută în urmă cu o săptămână se poate repeta. Veronica Bulai, în vârstă de 54 de ani a murit joia trecută, în apropiere de Peştera Polovragi. Un turist a sunat la 112, anunţând faptul că o stâncă s-a prăbuşit peste femeie. Din păcate echipajele de pe ambulanţă, sosite la faţa locului, nu au mai putut nimic decât să constate decesul.

2 comentarii

 1. gorjean de imprumut

  Costica tata, viteza glontului este de aproximativ 700 metri pe secunda. Bucata asta de stanca a mers ca glontu. Vezi ca bagasi viteza prea mare. Sa mai stii ca viteza sunetului este de 320 metri pe secunda . Bag sama ca a cazut ca fulgerul .

  • gorjean de imprumut,

   Viteza sunetului in vid este 340m/s; daca e 320m/s nu mai e in vid ci intr-un mediu ceva mai vascos! Sa zicem alcool…Desi, articolul 400 interzice sunetului sa bea alcool…

   Eu sunt “socant” de ceea ce ai scris!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*