spot_img
10.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăEvenimentSănătatea gorjeană…în grevă

    Sănătatea gorjeană…în grevă

    Cadrele medicale au declanşat, ieri, greva japoneză şi la Gorj. Această formă de protest va dura din 14 octombrie până în 16 octombrie, timp în care medicii vor purta banderole tricolore, urmând ca apoi, în 2 noiembrie, să fie un marş de protest la Bucureşti. Actul medical s-a desfăşurat normal.

    Cele trei zile de grevă japoneză preced greva generală declanşată de medici din toată ţara. Aceasta va avea loc dacă în bugetul pentru anul viitor nu vor fi reflectate dorinţele medicilor şi asistenţilor medicali, care cer alocarea a 6% din PIB pentru sănătate. Următorul pas după această grevă japoneză va fi făcut de cadrele medicale pe 2 noiembrie, când aproximativ 50 de medici din Gorj vor pleca la Bucureşti, la marşul de protest. Ulterior, la 14 noiembrie se va stabili data la care va avea loc greva. „Este al doilea pas al Federaţiei SANITAS de declarare a grevei generale la nivel naţional şi este ultimul pas. Între 14 şi 16 octombrie purtăm banderole şi facem grevă japoneză. Urmează ca în data de 2 noiembrie să mergem la un miting la Bucureşti, pe traseul Piaţa Parlamentului-Ministerul de Finanţe-Guvern. Pe data de 14 noiembrie consiliul naţional al Federaţiei SANITAS să stabilească dacă greva generală este oportună în sistemul sanitar. La Bucureşti, Uniunea judeţeană a SANITAS Gorj va pleca cu 50 de persoane. La nivel naţional, revendicările federaţiei SANITAS sunt: alocarea a 6% din PIB pentru sănătate, asigurarea finanţării a sistemului sanitar pe ultimul trimestru al anului 2013, menţinerea actualului sistem de organizare a spitalului pentru asiguraţi, creşterea veniturilor salariale pentru toate categoriile de personal sanitar începând cu ianuarie 2014”, a declarat Lucian Cârstoiu, preşedintele SANITAS Târgu-Jiu.

    Activitatea medicală se desfăşoară normal

    Actul medical din Spitalul Judeţean Gorj nu a fost influenţat în niciun fel de această grevă japoneză. Şi în următoarele zile, până miercuri, cadrele medicale vor trage un semnal de alarmă asupra condiţiilor din sistemul medical. „Activitatea medicală nu este perturbată. Practic pacienţii nu au de suferit în urma grevei japoneze. Este un semnal de alarmă pe care medicii îl trag asupra statutului şi condiţiilor prezente”, a spus Cristian Vlădoianu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Medicii din Gorj s-au alăturat celorlalte cadre medicale din ţară. De asemenea, angajaţii instituţiilor spitaliceşti speră ca discuţiile purtate la Bucureşti să rezolve măcar o parte din problemele sectorului medical. „Purtăm insignele acestei greve, dar ne continuăm activitatea. Sperăm ca, în urma negocierilor care au loc la Bucureşti cu cei implicaţi în asemenea acţiuni se vor obţine rezultate pozitive”, a spus Ramona Oprea, medic al Unităţii de Primiri Urgenţe. Pe 2 noiembrie la protestul de la Bucureşti, medicii şi asistenţii din întreaga ţară vor participa la un marş al tăcerii, cu măştile pe faţă.

    Te-ar mai putea interesa

    Anchetă DNA la CEO

    Băut la volan

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: