9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Eveniment Sandokan, condamnat pentru ultraj. A amenințat un polițist cu moartea

Sandokan, condamnat pentru ultraj. A amenințat un polițist cu moartea

Romeo Teletin, cunoscut sub porecla Sandokan, a fost condamnat la o pedeapsă de nouă luni de închisoare pentru ultraj.

Scandalul a avut loc în luna septembrie a acestui an. Mai mulți romi din cartierul Obreja, înarmați cu macete și alte arme albe, au venit la locuința unei persoane de etnie romă din cartierul Meteor, pentru a-i cere socoteală pentru că nu și-ar fi plătit la timp banii luați cu camătă.

La fața locului au intervenit polițiștii de la Intervenții Rapide. Unul dintre aceștia, Paul Feroiu, a fost amenințat cu moartea de către Sandokan. A urmat un dosar penal pentru ultraj.

Judecătoria Târgu Jiu a dat, ieri, sentința în acest caz: „Condamnă inculpatul Teletin Romeo la pedeapsa de 9 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj în variantă agravată. În baza art. 44 alin. 2 Cod penal raportat la art. 38 alin. 1 ?i art. 39 alin. 1 lit. d Cod penal, contopește pedeapsa de 9 luni închisoare stabilită în cauză cu pedeapsa de 9.950 lei amendă penală aplicată inculpatului prin sentința penală nr. 212/30.07.2020 pronunțată de Judecătoria Târgu-Cărbunești, definitivă prin neapelare, rezultând pedeapsa de 9 luni închisoare, la care se adaugă în întregime pedeapsa de 9.950 lei amendă penală, care se va executa efectiv conform art. 559 Cod pr. pen. rap. la art. 91 alin. 2, alin. 3 lit. a Cod penal. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 9 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei, stabilit şi calculat potrivit art. 92 Cod penal. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“, se arată în sentința instanței de judecată.

Nu are voie să se apropie de polițist

Sandokan trebuie să muncească la o unitate din cadrul Primăriei Târgu Jiu. De asemenea, instanța de judecată a mai stabilit că acesta nu are voie de a comunica cu persoana vătămată Feroiu Nicolae Paul sau de a se apropia de aceasta, persoana vătămată putând solicita emiterea unui ordin european de protecţie, în condiţiile legii.

Polițistul este nemulțumit de sentință și va face contestație, procesul urmând să se judece la Curtea de Apel Craiova.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente