8.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 23, 2020
Acasă Eveniment Şantajist periculos, lăsat în libertate de Tribunalul Gorj

Şantajist periculos, lăsat în libertate de Tribunalul Gorj

Alexe Catalin Muntean, zis Honcilă, recidivist, este acuzat din nou de şantaj, după ce a fost eliberat din penitenciar în toamna anului trecut, în urma unei condamnări de trei ani de închisoare pe care a primit-o în anul 2017 pentru fapte de acelaşi gen. Acesta este urmărit penal de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, care a solicitat arestarea preventivă a acestuia. Judecătoria Târgu Jiu a admis solicitarea, la sfârşitul lunii martie, şi a hotărât arestarea preventivă a inculpatului: „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpatului Honcilă Alexe Cătălin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj prevăzută de art. 207, Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu (…) şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Honcilă Alexe Cătălin, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj prevăzută (două acte materiale) din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.03.2020, până la 27.04.2020“.

Honcilă a contestat sentinţa, iar Tribunalul Gorj a decis, în mod surprizător, lăsarea acestuia în libertate: „Admite contestatia formulată de inculpatul Honcilă Alexe Cătălin. Desfiintează încheierea penală nr. 11/29.03.2020 pronuntată de Judecătoria Tg-Jiu şi, rejudecând, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu“.

 

„Dacă îl prindeam, îi dădeam o bătaie cu ţeava“

 

Honcilă are mai multe condamnări la activ. Ultima dată, acesta a ameninţat şi şantajat persoane din Rovinari, Fărcăşeşti şi Mătăsari. A comis aceste fapte după ce, la fel ca şi acum, fusese eliberat condiţionat în aprilie 2017. „Era cunoscut cu un comportament violent, iar prin ameninţări cu acte de violenţă determina diferite persoane să remită sume de bani, invocand anumite lucruri neconforme cu realitatea”, informau reprezentanţii IPJ Gorj.

Uneia dintre victime îi solicitase suma de 10.000 de lei. L-a sunat şi a trecut la ameninţări şi şantaj, pentru că l-ar fi vorbit de rău, după care l-a întâşnit şi a continuat cu ameninţările.

De asemenea, o altă acuzaţie care i-a fost adusă a constat în faptul că Honcilă şi-a terorizat nişte vecini, sub pretextul că porcii acestora îi intraseră în gradină: „V-am căutat soţul zile bune, dar nu ştiu unde a fost băgat. Are noroc că nu am dat de el că, dacă îl prindeam, îi dădeam o bătaie cu ţeava, de-l lăsam paralizat”, i-a spus vecinei, conform rechizitoriului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

A pierdut lupta cu boala. Tânără mămică, operată de cancer, s-a stins

Ana Maria Vîrjan, o tânără mămică a unei fetițe de numai 6 ani s-a stins din viață la numai 36 de ani. Aceasta a...

Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi...

„Avem nevoie mare de puncte” – Tot Grig: „Sunt un fericit că am putut vedea un meci fantastic ca Barca-Real”

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş se gândeşte la ultimele două meciuri din acest an 2010. Tehnicianul plănuieşte să facă cât mai multe rezultate pozitive şi...

Weber: Pătrășcoiu va explica public care sunt considerentele profesionale sau de altă natură pentru decizia numirii lui Călinoiu.

Dacă îmi cerea cineva o parere, consider că trebuia promovată o persoană tânără,dinamică și cu cunostinte în domeniu. Reporter: Ce părere aveți despre angajarea domnului...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini