30.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăEvenimentSăptămâna prevenirii criminalității în Gorj

Săptămâna prevenirii criminalității în Gorj

Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, organiză, zilnic, activități preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Având în vedere derularea, la nivel național, a Săptămânii Prevenirii Criminalității, începând de duminică, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității a dat startul activităților informativ-preventive, în zona Victoria Pietonal și în incinta Shopping City Târgu Jiu, în colaborare cu lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu și IJJ Gorj.

Polițiștii au desfășurat, pe data de 23 mai a.c., activități preventive, pe linia discriminării persoanelor, la Liceul Auto Traian Vuia și Liceul Tehnologic Henri Coandă, în colaborare cu IJJ Gorj, DGASPC Gorj și CPECA Gorj. Totodată, Caravana Prevenirii Criminalității a poposit și la școlile din Scoarța, Poiana și Țânțăreni, fiind primită cu entuziasm din partea elevilor.
„Astăzi, 24 mai, este ziua în care polițiștii gorjeni vor desfășura activități pentru prevenirea violenței domestice, iar miercuri, 25 mai, și-au propus să acționeze pentru prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori. Joi, 26 mai, Poliția are în vedere, prin activități preventive, să aducă în atenția gorjenilor problematica legată de siguranța în mediul online, iar vineri, 27 mai, se vor desfășura activități specifice pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și de siguranță rutieră.
Toate aceste activități cu tematică specifică, programate pe parcursul întregii săptămâni, sunt incluse în calendarul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, o campanie intrată în tradiție, derulată la nivel naţional de către structurile de poliție”, a transmis IPJ Gorj.

În fiecare zi, pe lângă aceste activități, va fi desfășurată Caravana Prevenirii Criminalității la mai multe unități de învățământ din județ, activitate deja cunoscută și îmbrățișată de mulți dintre elevii gorjeni. La aceste activități participă polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului de Siguranță Școlară, Serviciului Rutier și Serviciului Criminalistic.
La nivelul întregului județ, polițiștii gorjeni din cadrul subunităților de poliție desfășoară activități de prevenire, conform calendarului prestabilit.

1,2 miliarde de lei pentru Gorj, prin Anghel Saligny

0
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat unul dintre cele mai de succes programe...

Promovabilitate mai mare la Bac, după contestații, plus alte șase medii de 10

0
Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat din județul Gorj a crescut în urma rezolvării contestațiilor. Astfel,...

Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 07.07.2022

0
Distribuţie Oltenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în data de 07.07.2022, astfel:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!