Acasa / Eveniment / Şase reţineri în urma scandalului din Obreja

Şase reţineri în urma scandalului din Obreja

Scandalul ce a luat amploare în cartierul Obreja din municipiul Târgu Jiu a fost aplanat la secţia de poliţie. Spiritele s-au calmat atunci când oamenii legii i-au condus rând pe rând la audieri pe scandalagii. Într-un final, şase din persoanele implicate au fost nevoite să îşi petreacă 24 de ore în spatele gratiilor.

Nu este pentru prima dată când efective de poliţişti şi jandarmi intervin pentru a aplana un scandal în cartierul Obreja. Conform oamenilor legii, rromii s-au luat la bătaie în urma unor discuţii contradictorii. Conflictul a degenerat rapid, iar o femeie a fost rănită uşor. Cadrele medicale anunţă că aceasta se află în afara oricărui pericol.

,,Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost a fost sesizată prin apelul 112, cu privire la faptul că pe strada Aurel Vlaicu are loc un conflict spontan între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și echipa de intervenție de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj, care au intervenit și aplanat conflictul. Din cerectările efectuate de polițiști la fața locului s-a stabilit faptul că 3 bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 49 de ani, în timp ce se aflau în fața unui imobil de pe strada Aurel Vlaicu, au avut un conflict spontan cu 4 bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 24 și 49 de ani, conflict care a început cu amenințări de fiecare parte, iar ulterior s-au agresat fizic reciproc, folosind și obiecte contondente. În urma conflictului o femeie a fost rănită ușor, fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, a spus Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Şase persoane duse în faţa instanţei

Pentru a lămuri situaţia persoanele implicate în scandal au fost audiate ore în şir de poliţişti. În urma discuţiilor purtate cu protagoniştii conflictului, oamenii legii au dispus reţinerea a șase persoane.

”Persoanele implicate în conflict au fost conduse la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor și stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului. În baza probatoriului administrat în dosar, pentru șase persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare preventivă al IPJ Gorj, fiind ulterior prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propuneri legale”, a mai specificat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

Cercetările continuă, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Un comentariu

  1. Capitane, sa ne faci o Patrie sfanta ca soarele de pe cer! slobozia cioriloe anihilata

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*