Acasa / Eveniment / Șase tinere din Gorj, exploatate sexual în Italia. Traficanții de persoane au fost încătușați

Șase tinere din Gorj, exploatate sexual în Italia. Traficanții de persoane au fost încătușați

Șase tinere din județul Gorj, dintre care două sunt minore, au fost duse în Italia pentru a se prostitua. Fetele au fost racolate de o rețea specializată în traficul de persoane. În acest caz, acuzațiile sunt și de spălare de bani.

Percheziții pentru prinderea liderilor

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Jiu, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. Gorj, au efectuat, ieri, mai multe percheziții, pentru prinderea liderilor grupării specializată în trafic de persoane şi spălare de bani. Oamenii legii au efectuat percheziţii în Târgu Jiu, Bumbeşti – Jiu şi Runcu, din judeţul Gorj, precum şi în Răcari, judeţul Dolj. Gruparea a fost constituită pe baza relațiilor de rudenie între membrii acesteia sau de afinitate.

Au falsificat actele de identitate ale minorelor

Potrivit polițiștilor, începând cu vara anului 2015 până în luna noiembrie a anului 2016, membrii grupării ar fi recrutat şi transportat în Italia, în mod repetat, în scopul exploatării sexuale a acestora, două minore, de 15 şi 16 ani. „Cele două minore ar fi fost îndrumate, călăuzite şi transportate de cei în cauză, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false (act de identitate, procură notarială pentru însoţitor)”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Gorj. De asemenea, membrii grupării sunt bănuiţi că ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către patru tinere, cu vârste cuprinse între 19 şi 26 ani.

Au acumulat averi importante

Traficanţii de persoane au reuşit să acumuleze o serie de bunuri de pe urma celor pe care le exploatau sexual în Italia. „Din activitatea infracţională, aceştia ar fi obţinut bani şi bunuri mobile, pe care le-ar fi schimbat şi transferat, pentru a ascunde natura provenienţei sau a proprietăţii acestora”, mai arată oamenii legii.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*