Acasa / Eveniment / Șase victime într-un accident rutier petrecut la Polovragi. O fetiță de 10 ani are coloana fracturată

Șase victime într-un accident rutier petrecut la Polovragi. O fetiță de 10 ani are coloana fracturată

Un grav accident rutier a avut loc, sâmbătă, în comuna Polovragi, din judeţul Gorj. Un microbuz înmatriculat în Constanța, în care se aflau două familii care se întorceau de Rânca, s-a izbit de construcția din beton care delimitează granița județului Gorj.

Șase persoane, printre care doi copii, au fost rănite în urma accidentului. Victimele sunt doi bărbaţi şi două femei, fiind soţ si soţie şi doi copii, de 10 şi 14 ani. Fetiţa de zece ani a suferit o fractură de coloană şi a fost transportată la un spital din Bucureşti cu elicopterul SMURD. Șoferul este rănit grav, cu fracturi la picioare.

„Planul Roșu“ de intervenție

Ca urmare a numărului mare de persoane rănite, autoritățile au declanșat „Planul Roșu“ de intervenție. La faţa locului au intervenit două autospeciale pentru descarcerare, o ambulanţă SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple şi trei ambulante ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Potrivit Poliţiei, microbuzul este personal şi nu aparţine unei firme de transport. Autovehiculul a părăsit la un moment dat partea carosabilă și s-a izbit de construcția din beton, cu toate că drumul era drept.

Salvatoarea din trafic

Lăcrămioara-Maria Ion, angajată a Direcției Generale Management Urgențe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență, le-a acordat primul ajutor răniților înainte de venirea salvatorilor de la ISU și a echipelor de ambulanță. „Lăcrămioara se deplasa către București alături de părinții și cei doi copii ai săi moment în care, în fața ei, s-a petrecut nefericitul eveniment. A oprit mașina, și-a lăsat copiii în grija bunicilor și a fugit într-un suflet să le ajute pe cele 6 victime ale accidentului. A cerut truse de prim ajutor celorlalți oameni care opriseră și, în același timp în care încerca să liniștească victimele care nu suferiseră leziuni foarte greve, și-a pus în practică profesionalismul și cunoștințele medicale acumulate pentru a ajuta victimele care aveau nevoie urgentă de ajutor. N-a plecat până când nu s-a asigurat că toate victimele sunt în siguranță. La final, cineva îi turna apă dintr-o sticlă să-și spele mâinile de sânge…apoi și-a continuat drumul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și puțini sunt cei care știu despre fapta ei!“, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a ISU Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*