Sechestru pe bunurile directorilor din CEO!

0
18

ce-oltenia-headlinesProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a fostului director general interimar al CEO, Laurenţiu Ciobotărică. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, după ce i-a acordat suma de 128 de mii de lei lui Aurel Medințu pentru a părăsi funcția de director al Diviziei de Energie. DNA Craiova i-a mai trimis în judecată pe Daniel Antonie, acuzat de abuz în serviciu, şi pe Dorina Jianu, pentru complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, mai multe bunuri ce aparţin acestora au fost puse sub sechestru.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Craiova se arată că, pe 22 decembrie 2015, Laurenţiu Ciobotărică, în calitate de președinte al Directoratului, și Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului au aprobat și acordat în mod nelegal o compensație financiară constând în 5 remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, respectiv 128.100 lei. Conform rechizitoriului, cei doi directori au beneficiat de sprijinul Dorinei Jianu, director al Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora, susţin procurorii. Ciobotărică Laurenţiu, în înţelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenţionat diverse prevederi legale şi situaţii de fapt pentru a crea confuzie şi a da o aparenţă de legalitate acţiunilor lor ilicite. Anterior, această activitate infracţională a fost precedată de nenumărate demersuri iniţiate de inculpatul Ciobotărică Laurenţiu care, încă de la numirea sa în funcţie, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condiţiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeaşi funcţie”, mai precizează DNA.

Mai mult decât atât, procurorii DNA consideră că cei trei inculpați au avut reprezentarea faptului că în atribuțiile Directoratului CEO nu intră aprobarea și plata vreunui gen de remunerație, această competență aparținând altui organism din cadrul societății respective. „Acționând în această manieră, inculpații au cauzat agentului economic cu capital de stat un prejudiciu de 128.100 lei, reprezentând contravaloarea plăților compensatorii acordate în mod nelegal fostului membru al Directoratului CEO SA”, se mai arată în comunicatul DNA.

Totodată, procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin celor trei inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii luate dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here