Acasa / Eveniment / Șeful „mascaților“ din Poliția Gorj l-a apărat pe un coleg judecat pentru luare de mită

Șeful „mascaților“ din Poliția Gorj l-a apărat pe un coleg judecat pentru luare de mită

Șeful Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, Alin Lăzăroiu, a depus, ieri, mărturie în cadrul unui proces în care un coleg polițist este judecat pentru luare de mită. Șeful „mascaților“ lucrat Gabriel Negoiță, trimis în judecată, și a dat declarații în favoarea acestuia. Lăzăroiu a fost coleg, cu ani în urmă, cu inculpatul, în cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu. Șeful Serviciului de Acţiuni Speciale a declarat că nu știe ca Negoiță să fi comis vreo ilegalitate sau vreo abatere disciplinară.

Alin Lăzăroiu a fost prins în urmă cu o lună circulând cu o viteză cu mult peste limita legală și a rămas pieton. Mașina condusă de acesta a fost înregistrată de aparatul radar în timp ce se deplasa cu aproape 170 km/h pe drumul naţional dintre Drăguţeşti şi Rovinari. Șeful „mascaților“ a rămas, astfel pieton.

Acuzat că cerea bani pentru a-i ajuta pe inculpați

Potrivit anchetatorilor, Gabriel Negoiţă a cerut în mai multe rânduri diferite sume de bani de la o persoană care fusese implicată într-un incident minor. De asemenea, un bărbat cercetat pentru furt dintr-un hipermarket i-a oferit poliţistului diferite sume de bani pentru a-l scăpa de „problemă“: „Prin denunţul formulat la data de 20.04.2017 martorul C. a sesizat că în data de 19.03.2017 s-a deplasat împreună cu soţia sa în magazinul Kaufland Tg-Jiu şi în acele împrejurări a introdus în buzunarul hainei două creme de călcâie fără a le plăti. I s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt care se află în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu. În zilele următoare l-a întâlnit pe agentul de poliţie Negoiţă Gabriel căruia i-a relatat ce s-a întâmplat, iar acesta l-a asigurat că-l va ajuta să rezolve favorabil dosarul. În contextul acestor discuţii agentul de poliţie Negoiţă Gabriel i-a pretins suma de 150 euro. C. i-a înmânat însă agentului de poliţie Negoiţă Gabriel suma de 600 lei. Banii au fost înmânaţi la domiciliul agentului de poliţie Negoiţă Gabriel. A mai sesizat martorul denunţător că în urma acestor discuţii cu agentul de poliţie s-au întâlnit, împrejurare în care au servit masa, consumaţia fiind achitată de martor. Pe parcursul acestor discuţii agentul de poliţie Negoiţă Gabriel l-a asigurat pe martor că-i va rezolva favorabil dosarul penal, lăsând să se înţeleagă că are influenţă pe lângă lucrătorul de poliţie care instrumentează dosarul“, au arătat procurorii.

Agentul de poliţie a procedat la fel şi în alte cazuri, intervenind în mai multe dosare penale şi primind, în schimb, bani şi diferite bunuir materiale, de la lănteţi de lemn şi până la un trening. Pe patronul unui depozite de lemne l-a avertizat în legătură cu controalele care urmau să se facă, primind de la acesta 700 de lei, dar şi material lemnos.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*