Setcă monofilament de 600 de metri scoasă din râul Jiu

0
361

Reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj au reușit o captură de proporții, în urma unei acțiuni care a avut loc pe râul Jiu, în zona localității Gârbov. O setcă în lungime de 600 de metri a fost scoasă din apa Jiului.

„Avem reprezentanți care verifică zilnic anumite zone, care sunt mai expuse și unde braconierii sunt mai prezenți. Se acționează încontinuu. Plasa pe care am capturat-o era nouă, nu a fost folosită de multe ori. Este vorbă de setcă monofilament. Trebuie efectuate verificări pentru a se depista de unde provine această plasă, pentru că vânzarea este strict interzisă. Trebuie descoperită și sursa“, a spus Claudiu Fiu, vicepreședintele AJVPS Gorj.

Plasa monofilament va fi distrusă

În plasa care a fost scoasă din râul Jiu erau aproximativ 15 pești, din specia caras. „Peștele începe să iasă de la iernat și să aibă activitate. Mai mult, în această perioadă, peștele din speciile de răpitor începe să depună icrele. Acțiunile de acest fel vor fi organizate în permanență.

Setca monofilament care a fost capturată urmează să fie distrusă, după o anumită perioadă“, a mai precizat vicepreședintele AJVPS Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here