Acasa / Eveniment / La un pas să fie sfâşiat de o haită de câini

La un pas să fie sfâşiat de o haită de câini

Un bărbat a ajuns la spital după ce a fost atacat de mai mulţi câini fără stăpân, chiar în Parcul Central din municipiul Târgu-Jiu. Victima a fost salvată de o patrulă a poliţiei locale, însă fusese deja muşcată de un picior. Agenţii de poliţie au solicitat o ambulanţă, iar victima a primit îngrijiri medicale, după care a fost transportată către Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

Muşcat de piciorul stâng

Bărbatul de 35 de ani se deplasa către locul de muncă, iar în momentul când a tranzitat Parcul Central a fost atacat de o haită de câini. Strigătele de disperare au fost auzite de poliţiştii locali care păzesc Parcul Central, aceştia intervenind pentru a alunga patrupedele. Victima a primit îngrijiri medicale la faţa locului, iar apoi a fost transportată la spital. „ Este vorba despre un bărbat care a ajuns în serviciul de urgenţă, după ce a fost atacat de o haită de câini. Prezenta o plagă muşcată la nivelul gambei stângi, fără a pune probleme majore. A plecat bine, i s-a făcut sutura primară şi a fost îndrumat către Serviciul de Boli Infecţioase pentru vaccinare antirabică”, a declarat Ramona Oprea, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.

Atacat de câini

Târgujienii sunt înspăimântaţi că ar putea să cadă victima câinilor. Un vârstnic a precizat că a fost la un pas să fie sfâşiat de câini, tot în Parcul Central. Cei mai mulţi se tem pentru copii şi nepoţi.” S-au înmulţit de îţi este frică să mai treci pe aici, mai ales copilaşii ăştia. Vă daţi seama ce ar însemna să fie atacat de câini. Să ne ferească Dumnezeu!”,. a declarat un târgujian.(…) „Şi eu am fost în pericol, cât pe ce să mă muşte, umblau tot aşa, în haită. Noroc cu poliţiştii locali care au intervenit şi i-au luat la goană, altfel cine ştie ce păţeam”, a precizat un vârstnic.

Pasează vina la cetăţeni

Autorităţile locale susţin că hingherii desfăşoară zilnic acţiuni de capturare a maidanezilor, însă de multe ori fenomenul pare de nestăvilit, mai ales că unii proprietari de la case îşi lasă patrupedele să hoinărească pe străzi. „Este foarte greu să spunem câţi câini se află exact pe străzi. Foarte mulţi câini care sunt pe domeniul public au aparţinători, dar foarte mulţi stau cu incintele deschise, iar câinii penetrează domeniul public. Dacă mergem prin cartiere, oamenii stau cu porţile deschise şi lasă animalele pe domeniul public. Acelaşi lucru se întâmplă şi la unităţile private, dar şi la instituţii (…) noi o să facem o anchetă şi se va lăsa cu sancţiuni”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul S.C. Edilitara S.A.

În medie, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu ajung lunar între 20 şi 30 de persoane care cad victime atacurilor câinilor. În fiecare zi, autorităţile sunt solicitate să ridice cel puţin doi câini maidanezi, asta în timp ce în padocul administraţiei publice locale se află deja 370 de câini fără stăpân.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*