Și-a înscenat răpirea și a cerut soțului 5000 lei pentru eliberare

0
223

Un bărbat din orașul Tismana, a sesizat prin apelul 112 faptul că soția sa, de 36 de ani, a plecat de două ore de acasă și presupune că e ținută cu forța de ginerele său, la locuința acestuia din orașul Tismana, întrucât a primit un telefon anonim în care o persoană i-a comunicat faptul că o să-și vadă soția doar atunci când fata apelantului se va întoarce la fostul ginere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate, șantaj și răzbunarea pentru ajutorul dat justiției.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și ai Poliției Orașului Tismana, cu sprijinul Serviciului de Operațiuni Speciale Gorj, au continuat activitățile în cauza penală, ocazie cu care au identificat femeia de 36 de ani, în timp ce se deplasa pe raza municipiului Târgu Jiu, aceasta fiind condusă la sediul IPJ Gorj.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că femeia și-ar fi înscenat lipsirea de libertate, inducându-l în eroare pe soțul său cum că ar fi fost răpită de persoane necunoscute, împrejurare în care i-a solicitat telefonic, în repetate rânduri, suma de 5.000 de lei pentru eliberarea sa.

În baza probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și inducere în eroare a organelor judiciare, iar polițiștii au dispus măsura retinerii pentru 24 de ore ore a femeii, aceasta fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here